Rugsėjį seniūnas planuoja šaukti gyventojų susirinkimą diskusijai dėl šio regiono ateities. Seime šiuo metu dėl Lentvario yra registruoti du pasiūlymai - vienu siūloma Trakų rajonui šiuo metu priklausantį miestelį prijungti prie Vilniaus miesto savivaldybės, kitu numatoma steigti atskirą Lentvario savivaldybę.

"Aš gimęs Lentvary, užaugęs Lentvary, visą gyvenimą dirbu Lentvary, ir, būdamas tikras lentvariškis, manau, turiu teisę pasisakyt - mes prie nieko jungtis tikrai nenorim, o prie Vilniaus - gink Dieve", - BNS sakė seniūnas.

Pats jis sako besilaikantis pozicijos, jog geriausia būtų įsteigti atskirą Lentvario savivaldybę. "Rugsėjį rinksimės su gyventojais ir klausim jų nuomonės, svarstysim, nes čia tik gyventojai turi šitą klausimą spręst. Mano paties manymu, geriausiai būtų, žinoma, turėt savo savivaldybę", - kalbėjo V.Rukšėnas.

Tuo tarpu dėl jungimosi prie Vilniaus seniūnas tvirtino esantis neigiamos nuomonės, nes įvardijami tokio prisijungimo privalumai iš tiesų tėra trūkumai.

"Jungtis prie Vilniaus nematau jokių pliusų, nes net tie pliusai, kurie pateikti, iš tiesų yra minusai. Pavyzdžiui, tokiu atveju jungiamasi prie jų transporto sistemos, bet kad pas mus geresnė, mikroautobusai važinėja į Vilnių kas penkiolika minučių, vyksta traukiniai. Jei būtume prijungti prie Vilniaus, žmonėms iškart beveik dvigubai brangtų automobilių draudimas, ir taip daugelis dalykų", - kalbėjo seniūnas.

"Galvojama, jei jau Vilnius - iškart stebuklas, bet kad joks ten ne stebuklas", - reziumavo seniūnijos vadovas.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai (LLRA) atstovaujantis Seimo narys Jaroslavas Narkevičius šią savaitę registravo įstatymo pataisas, kuriomis siūlo steigti naują - Lentvario - savivaldybę.

Liepos pabaigoje kitas Seimo narys - konservatorius Paulius Saudargas - pateikė to paties įstatymo pataisą, pagal kurią siūloma Lentvarį iš Trakų rajono savivaldybės perduoti Vilniaus miesto savivaldybei.

P.Saudargo tvirtinimu, jungtis prie Vilniaus pageidauja patys Lentvario gyventojai, sutinka ir Vilniaus miesto savivaldybė, tik kelią tokiai iniciatyvai anksčiau yra užkirtusi Trakų rajono savivaldybė.

Parlamentaras primena, kad 2002 metais buvo surinkti beveik 3 tūkst., apie ketvirtadalį visų miesto gyventojų, lentvariečių parašų, reikalaujant miesto prijungimo prie Vilniaus miesto savivaldybės. Tuo tarpu Lentvario seniūnas argumentuoja, kad apklausa - sena, ir nebeatspindi dabartinės gyventojų nuomonės.

Statistikos departamento duomenimis, Lentvaryje gyvena kiek daugiau nei 11 tūkst. žmonių.