Prie Stirnių ežero, kur anksčiau stovėjo nelegalus vagonėlis, L.Graužinienė planuoja statyti kaimo turizmo sodybą, nors trečiadienį ji tvirtino, kad jokių statybų Labanoro regioniniame parke neplanuoja.

„Aš neturiu pinigų, kad kažką daryčiau. Nesu turtingas žmogus, kad kiekviename respublikos rajone vykdyčiau statybas“, – sakė L.Graužinienė.

Parlamentarė tikina, kad statys ne ji, o jos vyriausias sūnus.

„Tai nereiškia, kad aš rytoj statysiu ar poryt statysiu. Vienas dalykas – dar net tas planas nepatvirtintas, kitas dalykas – aš tą žemę tikrai perduosiu sūnui, kuris turi negalią ir jie savo bendruomenėj galbūt prisitaikys kaimo sodybą kurtiesiems, nes kurtieji neturi kur pailsėti. Aš manau, kad 5-10 metų laikotarpyje čia mažai kas gali judėti, juo labiau aš pati nieko neplanuoju“, – sakė parlamentarė.

VSTT neprieštarauja, kad L.Graužinienės sklype regioniniame parke būtų statoma kaimo turizmo sodyba.

„Visas kaimas yra priskirtas gyvenamai kraštovaizdžio tvarkymo zonai. Žiūrint tuo principu, tai mes turėtumėm dėti zoną ir prirašyti „išskyrus Graužinienei“. Mes šitaip nedirbam“, – sakė tarnybos direktorė Rūta Baškytė.

Labanoro regioninio parko tvarkymo planas galutinai nepatvirtintas, tačiau kai kurie parke sodybas jau turintys šeimininkai baiminasi, kad kaimai virs kolektyviniais sodais.