Tačiau A. Keserauskas DELFI teigė, jog šiuo metu įmonėje nebėra galimybių išmokėti didžiules išeitines – esą tiek jis pats, tiek jo pavaduotojas K. Nėnius, jei netektų darbo, dabar galėtų pretenduoti tik į standartinę išeitinę kompensaciją.

„Mano normali sutartis yra. Pagrindinis atlyginimas – apie 7 tūkst. Lt. Ir išeitinės – taip, kaip įstatyme numatyta. Jeigu mane atleistų, sumokėtų dviejų atlyginimų dydžio išeitinę. Mano sutartyje jokių ypatingų sąlygų nėra. Mane atleistų pagal Darbo kodeksą, jokių privilegijų atleidimo metu aš neturiu. Lygiai taip pat, K. Nėniaus darbo sutartis yra be jokių privilegijuotų sąlygų“, - sakė VŠT vadovas.

K. Nėniaus alga, anot jo, yra apie 15-20 proc. mažesnė nei įmonės vadovo.

Vertinti sąlygas, kuriomis VŠT vadovo kėdės neteko K. Nėnius ir B. Cicėnas, jis nesiėmė.

„Labai nekorektiška man būtų vertinti. Galiu tiktai vieną dalyką pasakyti. Vadovas, jo darbas, tikrai yra susijęs su politika. Ir jis šiuo atveju iš tikrųjų yra pažeidžiamas. Jeigu eini į tą darbą dirbti – arba eini, arba neini. Tau sąlygas darbdavys siūlo tokias, kokias siūlo. Jeigu man siūlytų geresnes sąlygas, žinoma, būtų geriau. Bet man pasiūlė tokias sąlygas, aš su tokiomis sutikau. Matyt, tuo metu, kai tiems vadovams siūlė sąlygas, jie derėjosi dėl jų ir išsiderėjo tokias, kokias išsiderėjo“, - svarstė A. Keserauskas.

DELFI primena, jog K. Nėniui 2007 m. apskaičiuota beveik 137 tūkst. Lt išeitinė kompensacija iki mokesčių. Iš jo VŠT vairą perėmęs B. Cicėnas darbo neteko 2009 m. ir, DELFI žiniomis, neliko patenkintas bendrovės pasiūlyta dviejų mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitine: per teismą, reikalavimus grįsdamas darbo sutartimi, politikas pasiekė, kad jam „į rankas“ būtų išmokėta iš viso apie 60 tūkst. Lt.

2002 m. B. Cicėnas taip pat buvo įsidarbinęs šilumos tiekimo įmonės „Litesko“ generalinio direktoriaus patarėju su tuo metu milžiniška 17 tūkst. Lt iki mokesčių alga. Be to, politiko darbo sutartyje nustatyta, kad jį atleidus bet kokiu pagrindu (įskaitant jo paties prašymą), jam turi būti išmokėta 24 mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinė.