Ministro pirmininko teigimu, visiškai nestebintų, kad "valdančios partijos sprendimų priėmimas ir diskusijos kam nors gali būti įdomu ar Lietuvos viduje, ar trečiose šalyse".

"Dar pavasarį ir Vyriausybės pasitarimuose labai aiškiai buvo formuluota ir mūsų atitinkamų saugumo institucijų, kad ypač įgyvendinant energetikos projektus pasipriešinimo tiems projektams tikrai yra ir bus labai daug, ir vienas iš taikinių pasipriešinant bus kaip tik mūsų partija. Ar tai susiję, ar tai nesusiję, aš tikrai nesiimu spręsti, bet manęs tokie dalykai, kaip jau sakiau, matant visą kontekstą, nelabai ir stebina", - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Prokurorų sprendimo nutraukti tyrimą A.Kubilius teigė negalįs komentuoti.

"Tikrai negaliu nieko komentuoti. Aš buvau informuotas apie tai, kad, sakykime taip, privačių tyrėtų pastangomis buvo rasta kažkas, kas sukėlė įtarimų, kad tai yra blakės. Buvo kreiptasi į teisėsaugos institucijas ir turime teisėsaugos institucijos išvadas. Viskas, daugiau neturiu ką komentuoti", - kalbėjo premjeras.

Tyrimą nutraukęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras pabrėžė, kad buvo atlikti visi įmanomi procesiniai veiksmai, apklausti liudytojai, atlikta įvykio vietos apžiūra, išanalizuota ikiteisminio tyrimo metu gauta informacija.

TS-LKD vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna BNS sakė, kad prokurorų sprendimas greičiausiai nebus skundžiamas. Anot jo, po prokuroro teiginių, kad duomenų, jog vykdyta nusikalstama, nerasta. R.Aleknos teigimu, "peršasi mintis, kad galbūt buvo vykdoma kažkokia kitokia veikla".

"Kas galėtų paneigti, vargu, ar viską galime žinoti", - kalbėjo partijos sekretorius.

Ši tyrimas buvo pradėtas birželio 22 dieną gavus R.Aleknos pranešimą.

TS-LKD išplatintame pranešime skelbė, kad rastos dvi "blakės". Tuomet teigta, kad specialioji pasiklausymo įranga rasta birželio 12 dieną kompiuterio "pelėje" bei būstinės vidaus kiemelyje augančiame medyje.