Tuo tarpu buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Mečys Laurinkus atsisakė kandidatuoti vienmandatėje rinkimų apygardoje Utenoje.

„Taip, aš turėjau tokių planų, bet aš juos pakeičiau. Praktiškai dabar daugiausia norėčiau atsidėti rašymui, todėl skirti vienmandatei apygardai jėgų, kad galėčiau ten laimėti, negalėsiu. Čia ne dėl politinių, o dėl ideologinių dalykų – paprasčiausia dabar daugiausia laiko skiriu rašymui ir viskas“, - DELFI sakė M. Laurinkus.

„Prisikėlėliai“ vietas gavo pagal susitarimą

Pagal susijungimo su Liberalų ir centro sąjunga sutartį, „prisikėlėliai“ kandidatų sąraše gavo 3, 7, 13, 17, 23, 27 vietas.

„Pagal susitarimą, buvusios Tautos prisikėlimo partijos nariai turėjo 3, 7, 13, 17 vietas ir taip toliau, tai yra, kai kurios vietos buvo fiksuotos, todėl mes laukėme jų pasiūlymų ir įtraukėme į tas pozicijas jau nereitinguodami“, - DELFI sakė A. Čaplikas.

Tuo metu pačius liberalcentristus reitingavo valdyba ir partijos vadovybė, atsižvelgusi į skyrių siūlymus.

Po A. Čapliko, 2-oji vieta kandidatų sąraše atiteko buvusiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui, kuris labiausiai išgarsėjo per Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) skandalą, kai iš pareigų atleido šios tarnybos direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą, nes jiems buvo metami įtarimai dėl galimo informacijos nutekinimo apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Po R. Palaičio kandidatų sąraše 3-iuoju numeriu rikiuojasi A. Valinskas, kuris, nors ir dalyvauja rinkimuose, tačiau neapleidžia ir televizinio darbo – A. Valinsko ir Renatos Mikailionytės vesimu žaidimu „Taip. Ne“ ketina domėtis Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) bei Seimo Etikos ir procedūrų komisija.

4-asis tarp kandidatų esamas vidaus reikalų ministras Artūras Melianas, 5-as – Seimo narys Vytautas Bogušis, 6-as sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys, 7-as - aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas, 8-a - Visagino merė Dalia Štraupaitė, 9-as - vidaus reikalų ministro patarėjas Gintautas Babravičius, 10-as - ilgametis Klaipėdos meras, Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Rimantas Taraškevičius.

Antrą dešimtuką su 11-u numeriu pradeda Regimantas Čiupaila, šiuo metu dėstantis Vilniaus Gedimino technikos universitete ir Mykolo Romerio universitete, 12-as į Seimą kandidatuos Donatas Stonys, 13-as – buvęs „prisikėlėlis“, parlamentaras Andrius Burba, 14-as – Seimo narys Jonas Liesys, 15-as – Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukatis, 16-as – sveikatos apsaugos viceministras Audrius Klišonis, 17-as – parlamentaras, buvęs „prisikėlėlis“ Vincas Babilius.

18-oji vieta teko vidaus reikalų ministro patarėjui, buvusiam Seimo nariui Sauliui Lapėnui, 19-oji – verslininkui Sauliui Grinkevičiui, 20-a – Sveikatos apaugos ministerijos kancleriui, buvusiam Seimo nariui Rimantui Remeikai.

Buvęs „prisikėlėlis“ ir realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs Antanas Nedzinskas į Seimą kandidatuos 23-ioje kandidatų sąrašo pozicijoje, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis bus 26-as, sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė – 31-a, buvęs Šiaulių universiteto rektorius Vincas Laurutis – 34-as.

R.Taraškevičius atsisakė planų kovoti prieš E.Masiulį

Liberalcentristai šeštadienį taip pat šiek tiek pakeitė ir vienmandatininkų sąrašą. Kaip žinoma, Lietuvos rinkimų sistema yra mišri, todėl dalis Seimo narių yra renkama pagal partijų sąrašus, dalis – balsuojant už konkrečius asmenis, kuriuos konkrečioje apygardoje gali iškelti partijos arba jie gali išsikelti savo kandidatūras patys.

Ilgametis Klaipėdos meras R. Taraškevičius, puoselėjęs planus mesti iššūkį Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui ir kandidatuoti Marių rinkimų apygardoje, apsigalvojo ir kandidatuos Danės apygardoje.

„Vis tik pasvarstėme ir nutarėme laimėti šitą apygardą bei neskriausti E. Masiulio“, - juokaudamas sakė A. Čaplikas.

Taip pat paaiškėjo, kad Senamiesčio apygardoje kandidatuos sveikatos apsaugos viceministrė N. Ribokienė, o Arvydą Garbaravičių Žaliakalnio apygardoje pakeis Vidas Rybelis.

Operos solistas Deividas Staponkus dėl Seimo nario mandato kovos Saulės rinkimų apygardoje Šiauliuose.