Tiesa, tarp įsiaudrinusių vyrų stojus kolegei, muštynių išvengta, bet susirinkimas vis tiek buvo nutrauktas.

Kandidatas į Seimą Raimondas Pankevičius nesigina: jis per susirinkimą stūmė kalbą rėžiantį partijos kolegą Viktorą Trofimovą – esą negalėjo klausytis nesąmonių.

Anot jo, jis su V.Trofimovu nesusikalba nuo tada, kai krikdemai susijungė su konservatoriais. Dabar esą partijos skyriuje Panevėžyje – katastrofa, visi pykstasi, barasi, nesuprasi už ką ir dėl ko.

Nedraugišką patapšnojimą per petį atlaikęs V.Trofimovas žodžius rinko kaip reta atsargiai.

„Su kuria ranka stumtelėjo – su dešine ar kaire – nekeičia esmės. O esmė yra ta, kad žmogus yra karšto būdo, kandidatas į Seimą, pritrūko argumentų žodžiais“, – sakė V.Trofimovas.

Laikinai partijos skyriui vadovaujanti Romalda Šerplienė vienintelė stojo tarp dviejų ugnių.

„Sakyčiau, kumštį spėjo pakelti, bet aš jau pamačiau ir stojau tarp tų dviejų žmonių. Paprašiau susėsti į vietas ir nusiraminti“, – pasakojo moteris.

Laikinoji partijos pirmininkė siūlys R.Pankevičių atiduoti skyriaus etikos sargams. Konservatorių vedliui Panevėžyje Vitui Matuzui įklimpus į korupcijos skandalą, susipriešinimas partijoje atsirado dar didesnis.

Norėdamas V.Matuzui pastoti kelią į rinkimus, buvęs krikščionis demokratas Panevėžio meras konservatorius Vitalijus Satkevičius kandidatuos toje pačioje rinkimų apygardoje.