Šių metų pavasarį į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą (LGGRTC) dėl Zervynų-Palkabalių miške (Varėnos r.) buvusio partizanų bunkerio archeologinio ištyrimo ir jame žuvusių partizanų palaikų paieškos kreipėsi Lietuvos Respublikos Seimo narys Algis Kašėta, žuvusio partizano sesuo Marytė Lukoševičiūtė ir Varėnos kuopos šauliai. Iš Lietuvos ypatingajame archyve saugomų dokumentų buvo žinoma, kad 1952 m. gegužės 20 d. MGB 2N valdybos agentų-smogikų grupė aptiko Partizano Kazimieraičio rinktinės DLK Vytauto tėvūnijos Genio būrio bunkerį, kuriame, kautynių su bunkerį šturmavusiais agentais-smogikais metu, žuvo keturi partizanai: A. Česnulevičius-Mėnulis, V. Lukoševičius-Balandis, J. Morkūnas-Banginis ir V. Sadauskas-Karys.

Reaguodamas į kreipimąsi, LGGRTC inicijavo bunkerio ir jo aplinkos tyrimus. Tyrimus koordinavo LGGRTC "Gyvosios atminties" programos vadovas Dalius Žygelis, detaliuosius archeologinius tyrimus atliko archeologai Dr. Gintautas Vėlius ir Agnė Žilinskaitė.

Pirmojo etapo metu (birželio 27–liepos 17 d.) buvo atlikti detalūs bunkerio tyrimai. Jų metu rasta ir užfiksuota apie 800 radinių, nustatyti bunkerio išmatavimai ir konstrukcijos ypatumai, po atkastomis bunkerio grindimis pasiektas įžemis. Tyrimų rezultatai patikslina kautynių eigą, radiniai puikiai iliustruoja partizanų buitį. Partizanų palaikų neaptikta.

Antrojo etapo metu (liepos 23–rugpjūčio 13 d.) tirta bunkerio aplinka. Buvo iškastos kelios žvalgomosios perkasos, vienoje iš kurių rugpjūčio 10 d. buvo aptikti žmonių kaulai. Rugpjūčio 13 d. buvo kreiptasi į Varėnos r. apylinkės prokuratūrą ir su jos atstovais pratęstas tyrimas bei atliktas palaikų ekshumavimas. Nustatyta, kad 15 m atstumu nuo bunkerio buvo iškasta negili, 1,20 m duobė, kurioje užkasti 1952 m. gegužės 20 d. žuvusių partizanų palaikai.

Palaikai perduoti Valstybinei teismo medicinos tarnybai prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos, kurios specialistai, juos ištyrę, turėtų pateikti savo išvadas dėl partizanų žūties aplinkybių.

Rastų partizanų palaikų perlaidojimas numatomas 2012 m. rudenį Varėnos r. Perlojos kaimo kapinėse.