Vasara jau perkopė į savo antrąją pusę primena, tai po truputį liudija besikeičianti gamta. Miškuose prisirpo bruknės, dygsta grybai, ne veltui rugpjūtį vadina grybų mėnesiu. Lapuoti medžiai vis dar žaliuoja, kadangi jie pakankamai gavo drėgmės iš lietaus, tačiau žalia spalva tamsi, ji dabar ne tokia švelni ir šviesi, kaip buvo vasaros pradžioje, o tarp žalių lapų kur ne kur jau matosi ir geltona spalva. Sodininkai renka derlių, noksta rudeniniai obuoliai ir kriaušės.

Pastaruoju metu orai nelepino mūsų šalies gyventojų šiluma. Nusistovėjo gana drėgnos ir nelabai šiltos dienos. Orus Lietuvoje lėmė ciklonas, susiformavęs ties Juodąja jūra ir judantis į šiaurės vakarus. Vėliau jis sukosi virš Baltarusijos ir turėjo įtakos taip pat ir mūsų orams.

Jo centras buvo gana toli nuo Lietuvos, todėl lietaus iškrito nelabai daug. Nepasiekė mūsų krašto ir labai šiltas oras, kuris liko ryčiau nuo Lietuvos, o mūsų šalyje viešpatavo gana šaltoka oro masė, anksčiau atslinkusi nuo Skandinavijos.

Ciklonas diena po dienos vis labiau silpnėja, ir šį savaitgalį jis beveik neturės įtakos Lietuvos orams.

Penktadienio naktį debesuota su pragiedruliais. Vėjas šiaurės vakarų, 4–9 m/s. Žemiausia temperatūra 11–16 laipsnių šilumos.

Penktadienio dieną debesuota su pragiedruliais. Vietomis trumpai palis, galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsniai šilumos.

Šeštadienio naktį be didelio lietaus, dieną kai kur trumpai palis. Vėjas šiaurės vakarų, 4–9 m/s. Žemiausia temperatūra naktį 10–15, aukščiausia dieną 18–23 laipsniai šilumos.

Sekmadienio naktį be didelio lietaus, dieną daug kur trumpi lietūs. Vėjas vakarinių krypčių, 5–10 m/s. Žemiausia temperatūra naktį 10–15, aukščiausia dieną 20–25 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)