„Šiuo metu jis yra 56 numeris. Tai sąrašas, kurį patvirtinome Marijampolėje. O jo pageidavimai greičiausiai skirti reklamai. Bet kokie pasikeitimai sąraše yra visų koalicijos partnerių bendras sprendimas. Jis išreiškė tokį pageidavimą (dėl 88 vietos – DELFI), bet realybė tokia, kad jis 56-as“, - DELFI sakė G. Songaila.

Pats R. Čekutis dar sekmadienį džiaugėsi 88-ąja vieta, kurią jo draugai socialiniame tinkle apibūdino kaip didžiausią kelią į sėkmę tiems, kas supranta. Kaip žinoma, skaičius 88 atspindi koduotą neonacių simboliką, mat 8 atstoja aštuntą abėcelės raidę H, tad 88 yra lygu HH – o tai yra frazės „Heil Hitler“ santrumpa.

„Nežinau, gal čia buvo prieš pirmąjį reitingavimą, nes paskui buvo dar antras. Aš nežinau, gal jie neperrašė dar, nežinau. Paskutiniai rezultatai buvo, kad buvau 88-as“. Jie tvirtino bendrą sąrašą, bet paskui dar buvo reitingavimas. Man pasakė, kad mano numeris 88-as, pasakė iškart po tarybos posėdžio, kai visi tikrinosi, kelintas kuris eina. Sako: sako, tavo numeris 88-as, viskas gerai, - pasakojo R. Čekutis.

Pašnekovas teigė, kad nors taryboje šeštadienį dalyvavo, tačiau į reitingavimą nespėjo. R. Čekutis taip pat sako negirdėjęs, kad jį kas nors būtų pasiūlęs sąraše kilstelti aukštyn.

Paklaustas, ar pats norėjo 88-os vietos sąraše, Lietuvių tautinio centro pirmininkas teigė, esą sutiko, kad jo pavardė koaliciniame sąraše būtų 88-a ir tiek.

„Aš sakiau, kad jeigu taip yra, aš, aišku, visai mielai sutinku joje būti, visiškai nesiruošiu nieko laukti. Jeigu tokia, tai tokia ir tiek žinių. Ypatingo pageidavimo nebuvo, aš tik pasakiau, kad jeigu taip yra, aš paklūstu tarybos reitingavimo valiai ir man... Galima tai vadinti ir pageidavimu, man ji visiškai tinka“, - teigė R. Čekutis, pridūręs, kad kandidatuos ir vienmandatėje apygardoje Radviliškyje.

R.Čekučio susirašinėjimas Facebook

DELFI primena, kad R. Čekutis per praėjusius savivaldos rinkimus su partija „Jaunoji Lietuva“ nesėkmingai bandė patekti į Vilniaus miesto tarybą su rasistinę potekstę turinčiu šūkiu „Be juodų, žydrų, raudonų ir be taboro čigonų“. Paaiškėjus, su kokiu šūkiu einama į rinkimus, R. Čekutis buvo atleistas iš Liberalų sąjūdžio parlamentarės Dalios Kuodytės padėjėjo pareigų.

R. Čekutis taip pat dirbo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centre, bet išėjo vaiko priežiūros atostogų.

Primenama, kad koaliciją „Už Lietuvą Lietuvoje“ sudarė keturios mikropartijos: G. Songailos vadovaujama Tautininkų sąjunga, Eugenijaus Skrupskelio lyderiaujama Centro sąjunga, Algimanto Matulevičiaus Tautos vienybės sąjunga ir Arvydo Akstinavičiaus Socialdemokratų sąjunga. „Jaunoji Lietuva“ į koaliciją neįtraukta.