Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, D. Meiželytė užsiregistravo pretendente į kandidatus Tauragės vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Norėdama grumtis rinkimuose kaip nepriklausoma kandidatė, ji turi iki rugsėjo 4 d. surinkti ir VRK pateikti ne mažiau kaip tūkstantį jos kandidatūrą remiančių rinkėjų parašų.

Jei šį tikslą D. Meiželytė pasieks, vienu rimčiausių jos oponentų Tauragėje bus konservatorius, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras. Šioje apygardoje Seimo nario mandato taip pat sieks liberalcentristų kandidatas Linas Janušonis, socdemas Darius Petrošius, „darbietis“ Vaidotas Globys bei respublikonas Edis Butginas.

Pati D. Meiželytė DELFI teigė apskritai nepritarianti daugiamandatės apygardos ir partinių sąrašų egzistavimui – politikės nuomone, visi Seimo nariai turi būti renkami vienmandatėse.

„Dabartinė sistema, kuomet vieni kandidatai laimi vienmandatėse apygardose, o kiti patenka į Seimą pagal taip vadinamus „partinius sąrašus“ iš esmės yra ydinga, tačiau su kolegomis nepavyko pakeisti nei šios sistemos, nei pasiekti, kad bent jau būtų pradėta rimtesnė diskusija apie Seimo narių skaičiaus mažinimą“,- aiškino parlamentarė.

Savarankiškai siekti Seimo narės mandato ji teigė nusprendusi, kad turėtų „daugiau pasirinkimo erdvės“.

Tauragėje D. Meiželytė kandidatavo ir 2008 m. Seimo rinkimuose, kai dar atstovavo TPP. Tuomet į antrąjį rinkimų ratą ji nepapuolė, o Seimo nario mandatas teko S. Šedbarui. Į Seimą D. Meiželytė pateko palypėjusi aukštyn TPP partiniame sąraše. Dėl to ji teigė negalėjusi skirti viso deramo dėmesio Tauragei.

„Ketverius metus dirbau Seime kaip „sąrašinė“, buvau išreitinguota visų balsavusių už TPP sąrašą rinkėjų, tad teko aplankyti daug šalies miestų ir miestelių, bet negalėjau viso dėmesio skirti Tauragei, kurioje ir kandidatavau. Žinoma, Tauragėje yra mano kabinetas, čia priimu ir gyventojus, bet nebelieka laiko pabūti miesto šventėse, parodyti deramą dėmesį žmonėms proginiuose renginiuose“, - sakė D. Meiželytė.