„Taip, rinkimuose aš dalyvausiu. Šita partija man padėjo labai sunkiu momentu, kai buvo festivalis ir reikėjo jį finansuoti. Ši partija labai prisidėjo, dėl to aš pasilieku su šita partija. Mano situaciją yra labai sudėtinga dėl to, kad rėmėjų šiais metais absoliučiai nebuvo, tik popieriniai, buvo labai sunku“, - DELFI sakė B. Petrikytė.

Jos teigimu, prie festivalio finansavimo prisidėjo tiek Respublikonų partija, tiek partijos rinkimų štabo vadovas Gintautas Mažeika. Visas festivalio biudžetas, anot B. Petrikytės, siekia iki 200 tūkst. Lt, tačiau kokia suma festivalį parėmė respublikonai, ji atskleisti nesutiko.

Paklausta, ar išties yra pasiryžusi tapti Seimo nare ir dirbti parlamentinį darbą, B. Petrikytė teigė jau seniai apie tai svajojusi, nes nori kovoti už išmokas žinomiems, bet pakankamai neuždirbantiems dainininkams.

„Mano seniai buvo tokia svajonė. Nes įsivaizduokite, visi dainininkai – Stasys Povilaitis, Nijolė Tallat-Kalpšaitė, Nijolė Ščiukaitė ir kiti – visą gyvenimą atidavė dainai, juos žino žmonės, bet jie gauna tokias kapeikas... Aš manau, kad jie nusipelnė gauti arba vienkartines išmokas, arba kažkokias pensijas, kurios leistų jiems pragyventi, nes niekas tuo nesirūpina, niekam neįdomu. Dėl to mums, artistams, reikia patiems kovoti – mano gal tokia misija yra, kad aš ir kovosiu“, - pasakojo dainininkė.

DELFI primena, kad V. Valkiūnas Respublikonų partijos pirmininku išrinktas šių metų kovo mėnesį. Į Seimą jis pateko savarankiškai kandidatuodamas vienmandatėje Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje, anksčiau priklausė Lietuvos socialdemokratų partijai.