„Faktai yra tokie, kaip sakote. Nežinau, gal partija ir sureaguos, bet visus dvidešimt metų esu Vytauto Landsbergio šalininkas ir matau, kad reikia kažką daryti. Aišku, gaila, bet reikia kažką keisti. Aš ir anksčiau nebijojau per Sausio 13-osios įvykius, tai ir dabar nieko nebijau“, - pasakojo A. Burokas.

Paklaustas, ar nebūtų geriau išstoti iš vienos partijos ir tuomet dalyvauti rinkimuose su kita politine jėga, A. Burokas pritarė tokiam požiūriui, tačiau sakė neketinantis atsisakyti konservatyvių pažiūrų, o su „Drąsos keliu“ rinkimuose dalyvauti pasišovė, mat Neringos Venckienės partijai įspūdį padarė jo aktyvumas.

„Tas kelias į tą pačią pusę. Galiu pasakyti, kad suprantu, kaip Andriui Kubiliui yra sunku ir kaip jis, žmogus, aukojasi, nes jam tenka prievarta eiti su liberalais“, - teigė su „Drąsos keliu“ pasukęs konservatorius.

Kad A. Burokas yra TS-LKD narys DELFI patvirtino ir partijos Lazdynų skyriaus pirmininkas Evaldas Maceika. „Drąsos kelio“ atstovas spaudai Audrius Nakas taip pat patvirtino, kad A. Burokas dalyvaus rinkimuose po „Drąsos kelio“ skėčiu – jis bus kandidatas ir daugiamandatėje apygardoje ir vienmandatėje.

TS-LKD vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna sako, jog tuo atveju, jei A. Burokas išties dalyvaus rinkimuose su „Drąsos keliu“, tai ilgainiui jis nebebus TS-LKD narys.

„Tai jeigu jis dalyvaus su „Drąsos keliu“, tai nebus Tėvynės sąjungoje. Jeigu jis yra Tėvynės sąjungos narys, tai turėtų būti skaitęs įstatus. Bet kuriuo atveju, žmogus yra laisvas apsispręsti, kokiai organizacijai priklausyti, bet jeigu priklausai vienai, tai su kita (dalyvauti rinkimuose negali – DELFI). Čia kaip su pilietybe Lietuvoje: jeigu esi kitos valstybės pilietis, tai Lietuvos pilietybės neturi“, - teigė R. Alekna.

DELFI primena, kad Vakarinėje rinkimų apygardoje Panevėžyje konservatoriai iškėlė teisėsaugos įtarimų sulaukusio parlamentaro Vito Matuzo kandidatūrą, tačiau jam iššūkį metė kitas TS-LKD narys, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius, užsiregistravęs savarankišku kandidatu.