Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, S. Stoma oficialiai įregistruotas kandidatu Dainavos apygardoje. Apie norą siekti Seimo nario mandato būtent čia jis prabilo dar pernai, kuomet buvo tik ką įstojęs į TS-LKD gretas ir užlipo ant politinio grėblio vadinamojoje „žaliaakės Rūtos“ istorijoje.

Vis dėlto konservatoriai S. Stomos kandidatūros nutarė nekelti nei Dainavos, nei kurioje nors kitoje vienmandatėje apygardoje. Netrukus po šio partijos sprendimo, parlamentaras pasitraukė iš TS-LKD gretų. Pats parlamentaras teigė taip pasielgęs dėl partijos vadų „amoralios laikysenos“ Garliavos istorijoje, tačiau TS-LKD Rinkimų štabas jo pasitraukimą iš partijos buvo labiau linkęs sieti su negauta vienmandate.

Dainavos apygardoje S. Stoma grumsis su buvusiu partijos kolega, konservatoriumi Kazimieru Kuzminsku, vienu Liberalų sąjūdžio lyderių Eriku Tamašausku, socialdemokrate Violeta Boreikiene, „darbiečiu“ Gediminu Grigu, liberalcentristu Mindaugu Šivicku, respublikone Lolita Turauskiene bei tautininku Mindaugu Šimkūnu.