"Lietuvos oro erdvė tikrai nebuvo pažeista. Lietuvoje nuolat būna įvairūs privatūs mažesni lėktuvėliai, ir jų buvo ir tuomet, tačiau jokių pažeidimų fiksuota nebuvo. O jeigu bus kreiptasi pagalbos dėl tyrimo, tai tada atitinkamos institucijos ir svarstys apie tą galimybę pagal galiojančius įstatymus", - ketvirtadienio rytą interviu "Žinių radijui" kalbėjo už krašto apsaugą atsakinga ministrė.

Baltarusijos oficialiosios žinybos antradienį pranešė, jog kreipėsi į Lietuvą ir Švediją prašydamos suteikti teisinę pagalbą tiriant galimą valstybinės sienos pažeidimą, kai liepos 4 dieną švedų pilotuojamas lengvasis lėktuvas kirto Lietuvos - Baltarusijos sieną.

R. Juknevičienės pasiteiravus, ar Lietuvai reiktų prisidėti prie šio incidento tyrimo, politikė buvo lakoniška ir atsakė, kad "Lietuva neturi jokių duomenų apie šitą incidentą". R. Juknevičienė paragino sulaukti oficialių Baltarusijos pareiškimų ir tuomet paaiškinti.

ELTA jau skelbė, kad trečiadienį Baltarusija pareiškė atšaukianti visus savo ambasados Stokholme diplomatus ir paprašė Švedijos iš Minsko atšaukti savuosius. R. Juknevičienė teigė, kad tai neatitinka nei geros kaimynystės, nei bendradarbiavimo tarp valstybių principų.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad šalis nenutraukia ryšių su Švedija. Baltarusija šį sprendimą priėmė praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po švedų lėktuvo suorganizuoto "pliušinių meškiukų desanto". Lėktuvas liepos 4 dieną numetė šimtus mažų pliušinių meškiukų, prie kurių buvo pritvirtinti žodžio laisvės ir žmogaus teisių reikalaujantys rašteliai.

Dėl šio incidento rugpjūčio 3 dieną Baltarusija iš šalies išsiuntė Švedijos ambasadorių. Taip pat buvo atšauktas ir Baltarusijos ambasadorius Švedijoje.

Dėl liepos 4 dieną surengto "pliušinių meškiukų desanto" Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atleido kelis aukšto rango pareigūnus.