„Krašto apsaugos vadovybė yra priėmusi sprendimą atleisti šiuos tris KOP karius. Šiuo metu yra rengiami atleidimo dokumentai“, – rašoma BNS atsiųstame ministerijos atsakyme.

Pasak KAM, pirminis tarnybinis patikrinimas dėl neblaivių karių buvo baigtas birželio 24 dieną, tačiau vėliau paprašyta papildomų duomenų.

„Šiuo metu papildomi duomenys yra gauti, ir jie patvirtino pirminio tarnybinio patikrinimo medžiagą. Tarnybiniu patikrinimu nustatyta, kad 3 KOP kariai buvo neblaivūs ir tarnybos metu padarė kario vardą žeminančių teisės pažeidimų“, – teigia ministerija.

„Tarnybiniu patikrinimu rekomenduota vadovaujantis Lietuvos Respublikos krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 38 straipsnio 2 dalies 7 ir 8 punktais nutraukti su šiais trim kariais profesinės karo tarnybos sutartis ir atleisti iš tarnybos krašto apsaugos sistemoje“, – rašo KAM.

„Lietuvos ryto“ televizija praėjusią savaitę pranešė, kad trys KOP kariai – pilotas, inžinierius ir borto operatorius – neblaivūs tarnybos metu Afganistane, Kabule, įkliuvo dar gegužę. Teigiama, jog Lietuvos kariai alkoholį vartojo po skrydžio.

Visi kariai Lietuvos kariuomenėje tarnauja maždaug po 20 metų.