Konservatorius Arvydas Vidžiūnas greičiausiai nesitikėjo sulaukti kaltinimų dėl bandymo papirkti rinkėjus, kai atvėrė piniginę ir 400 litų auka parėmė Bekeriotiškių kaime (Marijampolės r.) rengiamą trumpametražių filmų festivalį. Dar 1 000 litų festivaliui skyrė politiko įsteigta asociacija Sūduvos kultūros fondas.

Tai nepraslydo pro akis A.Vidžiūno konkurentams - šie prašo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išsiaiškinti, ar konservatorius nepažeidė Seimo rinkimų įstatymo.

Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, bus aiškinamasi, ar politikas festivalį finansiškai remdavo ir anksčiau, ar dėmesį nusprendė parodyti tik prieš Seimo rinkimus.

VRK taip pat gavo skundą, kad viename Šilutės laikraštyje socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis skaitytojams žada padovanoti 50 litų vertės leidinio prenumeratą. Bet europarlamentaras esą aiškina tai darantis ne pirmą kartą.

VRK užkliuvo ir Seimo narės Dangutės Mikutienės vaišės. Jie atlieka tyrimą, ar Darbo partijos atstovės viename renginyje nemokamai dalyti kibinai nėra jos rinkimų vajaus dalis.

Tiesa, net ir Z. Vaigauskas abejojo, kad panašūs dalykai galėtų turėti įtakos rinkimų rezultatams. "Vis dėlto nesinorėtų, kad iš pirmo žvilgsnio menkniekiai išplistų ir taptų kandidatų rungtynėmis", - pridūrė VRK vadovas.