Tiesa, skolingi gali nelikti ir A. Zuoko bendražygiai. Jie užsimena abejojantys L. Ulevičiaus kompetencija.

Alternatyvos policijai nebemato

VRK narys DELFI teigė prašysiąs, kad į VRK būstinę, esančią toje pat gatvėje, kaip ir „Taip“ štabas, būtų pristatytas Robertas Filistovičius, „Taip“ atsakingasis sekretorius.

Protokolą R. Filistovičiui L. Ulevičius surašyti bando nuo ketvirtadienio, kuomet VRK nariui užkliuvo „Taip“ sienos, išklijuotos A. Zuoko ir kitų jo bendražygių nuotraukomis. Tačiau ir trečią bandymų dieną protokolas Vilniaus mero bendražygiams surašytas nebuvo.

L. Ulevičius teigė visais būdais mėginęs susisiekti su R. Filistovičiumi, bet susitikti su „Taip“ atsakinguoju sekretoriumi taip ir nepavyko.

„Jis man nepaskambino. Aš jam nusiunčiau SMS, kad nesulaukiai žinutės, ir reikės kreiptis į policiją. Kol kas jokių žinių. Reiškia, aš kreipsiuosi į policiją“, - sakė VRK narys.

Pasak jo, kitam asmeniui protokolo surašyti nėra galimybių – esą vienintelis „adresatas“ yra atsakomybę už „Taip“ būstinės dekoracijas prisiėmęs R. Filistovičius.

„Surašoma vadovui. O jis buvo nurodytas man kaip vadovas. Kitaip tariant, jis yra atsakingas asmuo“, - aiškino L. Ulevičius.

Užsimena apie atkirtį

Pats R. Filistovičius DELFI neneigė sulaukęs VRK nario žinučių, tačiau valstybės tarnautojas esą turėtų bendrauti oficialiai, o ne tokiais susirašinėjimais.

„Jokio raštiško dokumento iš VRK nesu gavęs. Tik tai, kas liečia žiniasklaidą. Ir esu girdėjęs, ką jis (L. Ulevičius – DELFI) „Facebooke“ rašė. Manyčiau, tegul jis kreipiasi raštiškai, ir viskas bus atsakyta. Niekur nesu dingęs“, - kalbėjo „Taip“ atsakingasis sekretorius.

Jis taip pat teigė nemanantis, kad A. Zuoko ir bendražygių nuotraukomis išklijuotos išorinės „Taip“ būstinės sienos yra politinė reklama. Be to, Vilniaus mero komandos narys užsiminė abejojantis VRK nario kompetencija ir svarstantis galimybę imtis teisinių priemonių.

„Tai yra jo (L. Ulevičiaus – DELFI) atskira nuomonė. Ir jo veiksmai man pačiam keistai atrodo. Nebūtinas mano parašas. Jis gali man išrašyti šaukimą, kad atvykčiau pas jį, bet tokio nesu gavęs. (...) Ar tai (SMS žinutės – DELFI) yra tie būdai, kuriais jis turi bendrauti? Ar jisai atlieka tinkamai savo pareigas, man yra klaustukų. O dėl tų klaustukų – svarstysiu, ką daryti. Kiek žinau, pareigūnai SMS žinučių nerašo. Taigi ar jis tinkamai atlieka savo funkcijas, kaip VRK narys ir valstybės tarnautojas?“ - retoriškai klausė R. Filistovičius.

DELFI primena, kad L. Ulevičiui „Taip“ užkliūva ne pirmą sykį. Jo iniciatyva, VRK pradėtas tyrimas dėl SMS žinučių su „virusu“, kuriomis agituota palaikyti „Taip“ iniciatyvą dėl Seimo narių skaičiaus sumažinimo.