Šeštadienio popietę pavargę nuo šventinio šurmulio poilsiautojai Klaipėdoje vyniojosi rankšluosčius ir traukė perkėlos link, kur jų laukė Smiltynės paplūdimys ar smėlėtoji Neringa.

Smiltynės perkėlos Klientų aptarnavimo direktorius Kęstutis Mickevičius teigė, kad šeštadienio rytą poilsiautojų srautas dar buvo pakankamai nedidelis. „Tik po pietų pastebėjome suaktyvėjimą, - sakė jis. - Tačiau tokių srautų, kokie buvo per liepos ilgąjį savaitgalį nesitikime. Rekordo nebus“.

Pašnekovas patikino, kad ir automobilių bei žmonių spūstys neturėtų susidaryti: prasto oro nežadama, todėl nenutiks taip, kad visi poilsiautojai suskubs vienu metu kelto link.

Naujojoje perkėloje kursuoja trys keltai. Automobilius ir žmones jie kelia be grafiko, o ištisai. Senojoje perkėloje gyventojai keliami kas puse valandos, tačiau K. Mickevičius teigė, kad jei pamatys didesnį srautą žmonių, norinčių grįžti iš Smiltynės, bus pajungtas dar vienas pagalbininkas.

Smiltynėje klaipėdiečių beveik nėra

Smiltynės paplūdimyje į jūrą sulindusių poilsiautojų saugumu besirūpinantys gelbėtojai teigė, kad šį savaitgalį klaipėdiečių paplūdimyje negirdėti. „Girdime daug rusų, baltarusių, kitų lietuviškų tarmių tačiau tikrų klaipėdiečių nesimato“, - šypsojosi jie.

Tačiau ilgai šypsotis jiems nėra kada. Šeštadienį netikėtai po ramesnių dienų jūra padovanojo dideles bangas. Nors prie gelbėtojų stočių kabėjo draudžiančios maudytis vėliavos, poilsiautojai neatsakingai lindo į vandenį. „Nevaikome iš vandens, tačiau jie visi yra įspėti“, - sakė gelbėtojai.

Gyventojų nuo agresyvios jūros neatbaido ir specialūs ženklai, kuriuose įspėjama esant duobėms vandenyje. Už ženklų „Duobė“ matyti daugybė suaugusiųjų ir vaikų, kurie džiaugiasi jūros pramogomis.

Šeštadienio dieną būtent jūros duobė ir pareikalavo vieno žmogaus gyvybės. Kol šį buvo bandoma gaivinti, toje pačioje vietoje pradėjo skęsti ir antras asmuo, tačiau pastarąjį pavyko išgelbėti.

Pasak gelbėtojų, itin didelio besideginančių žmonių skaičiaus Jūros šventės savaitgalį nejaučia. Žmonių Smiltynės paplūdimyje visuomet daug, kai tik pasitaiko saulėtas ir karštas savaitgalis.

DELFI primena, kad gelbėtojai paplūdimiuose dirba nuo 9 val. iki 21 val. Naktį maudytis jūroje draudžiama.