2010 metų liepą pradėto tyrimo pabaigą vienas iš keturių jį vykdančių prokurorų Egidijus Šleinius žada ne anksčiau šių metų pabaigos. Pasak prokuroro, tyrimą apsunkina tai, jog nuo tiriamų įvykių prabėgo daug laiko, reikia nagrinėti istorinę, archyvinę medžiagą. Šiuo metu tyrime dar laukiama atsakymų iš Ypatingojo archyvo ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro.

"Labai suku pasakyti, kada tyrimas gali baigtis, aš asmeniškai manyčiau, kad tikrai gali trukti iki šių metų pabaigos. Tyrimą apsunkina tai, kad nuo tiriamų įvykių prabėgo pakankamai daug laiko, reikia tirti ir archyvinę medžiagą", - BNS sakė prokuroras.

Pasak prokuroro, tyrimą dėl Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos persekiojimo Generalinė prokuratūra pradėjo 2010 metų liepos 2 dieną, Valstybės saugumo departamento pavedimu. Tyrimas pradėtas remiantis 38 asmenų skundu, jie byloje pripažinti nukentėjusiais. Tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 100-ąjį straipsnį, kuriam netaikoma senatis - dėl nusikaltimų žmoniškumui.

Vilniaus apygardos prokuratūros Ketvirtojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriais prokuroras E.Šleinius BNS patvirtino, jog įtarimai byloje dar niekam nepareikšti, apklausta kelios dešimtys liudininkų. "Įtarimai dar niekam nepareikšti. Apklausti liudininkai, yra tam tikros užklausos Ypatingajam archyvui ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos centrui", - sakė prokuroras.

Šių metų pavasarį buvo minimas Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronikos 40 metis.

Lietuvos Katalikų Bažnyčios Kronika - pogrindinis leidinys, leistas Lietuvoje 1972-1989 metais. Pirmasis numeris pasirodė 1972 metų kovo 19 dieną, leidinį leido "Tikinčiųjų teisėms ginti katalikų komitetui" artimi kunigai, vienuolės, pasauliečiai katalikai. Iš viso buvo išleistas 81 Kronikos numeris. Vakaruose Kronika buvo leidžiama anglų, italų, ispanų, vokiečių kalbomis.

Leidinio vyriausiuoju redaktoriumi bei leidimo pagrindiniu koordinatoriumi iki 1983 metų buvo dabartinis Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, kuris už antitarybinę ir religinę veiklą buvo areštuotas sovietų KGB bei nuteistas 10 metų nelaisvės. Vėliau leidinio redagavimą perėmė kunigas Jonas Boruta.

Leidinyje buvo rašoma apie katalikų persekiojimus ir diskriminaciją Lietuvoje, tikinčiųjų gyvenimą kitose sovietinėse respublikose, pasaulio visuomenė buvo informuojama apie tikrąją Bažnyčios ir tikinčiųjų padėtį Lietuvoje. KGB persekiojo Kronikos leidėjus, platintojus.