Ketvirtadienio vakarą Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos, Liberalų ir centro sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Centro partijos atstovai pasirašė pareiškimą dėl jungimosi į koaliciją, BNS pranešė Elektrėnų meras liberalcentristas Kęstutis Vaitukaitis.

Tokiu būdu naujoji valdančioji dauguma Elektrėnuose turės 16 tarybos narių iš 25 palaikymą.

Paklaustas, su kuo susiję šie pasikeitimai, K.Vaitukaitis konkrečių priežasčių nenurodė, tik teigė, kad „taip susiklostė situacija“.

Kitą savaitę, penktadienį, rengiamas Elektrėnų savivaldybės tarybos posėdis, kurio darbotvarkėje - Henriko Petrausko atleidimas iš savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų ir Vaido Bernoto atleidimas iš administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigų.

Po savivaldos rinkimų pernai vasarį šiuos asmenis į minėtas pareigas buvo delegavusios Krikščionių partija ir Naujoji sąjunga. Naujojoje valdančiojoje daugumoje minėtų partijų nebeliko.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V.Bernotas penktadienį BNS sakė, kad žinia apie valdančiosios daugumos pasikeitimą jam buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus.

„Nesu politikas, visų peripetijų nežinau, tiesiog dirbau savo darbą“, - sakė jis.

Jį į minėtą postą buvo pasiūliusi Naujoji sąjunga, kurios dalis vėliau susijungė su Darbo partija.

Su H.Petrausku BNS susisiekti nepavyko, administracijos direktorius penktadienį atostogavo.

Daugiau permainų dėl daugumos pasikeitimo aukščiausioje Elektrėnų valdžioje neplanuojama.

„Meras ir vicemeras lieka tie patys“, - BNS sakė K.Vaitukaitis.

Kitą savaitę numatoma paskirti ir naujus administracijos vadovus. Ką siūlys į minėtas pareigas, meras neatskleidė.

Per savivaldos rinkimus Elektrėnuose po penkis mandatus iš 25 laimėjo liberalcentristai ir socialdemokratai, po tris - Naujoji sąjunga ir Darbo partija, po du - konservatoriai, Krikščionių partija, valstiečiai liaudininkai ir „tvarkiečiai“, vieną - Lietuvos centro partija.

Tuomet dėl valdančiosios koalicijos susitarė liberalcentristai, Naujoji sąjunga, konservatoriai, Krikščionių partija, valstiečiai liaudininkai ir centristas. Už jos ribų buvo likę socialdemokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“.