Penktadienį išplatintame socdemų pranešime teigiama, kad šiai partijai „kyla abejonė, ar dviračių žygyje „sukdamas į dešinę“ Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius nepiktnaudžiauja savo tarnybine padėtimi, ar nepainioja tiesioginių Vyriausybės vadovo pareigų su rinkiminiais konservatorių lyderio tikslais“.

Premjero patirtus smulkius sužeidimus visuomenei parodžiusi žiniasklaida esą suteikė konservatoriams nemokamą reklaminį eterį.

„Premjero žygio smulkmenas, netgi gumbus ir mėlynes smulkiai aprašo ir parodo žiniasklaida, netgi nacionalinis transliuotojas, o tai nėra teisinga kitų rinkiminės kampanijos dalyvių atžvilgiu, nes visi puikiai žino, kiek kainuoja sekundė televizijos eterio ar reklaminio ploto kvadratinis centimetras respublikinėje žiniasklaidoje“, - piktinasi socialdemokratai.

Socdemai užsimena, jog dėl žiniasklaidos parodytų mėlynių ir nubrozdintos nosies A. Kubilius gali būti apskųstas rinkimų prievaizdams.

„Socialdemokratai svarsto galimybę kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl tokios dešiniųjų pradėtos rinkiminės akcijos, nes mūsų įsitikinimu, mokesčių mokėtojams už dešiniųjų politinę reklamą teks sumokėti du kartus“, - pranešime cituojama Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Pataria socdemams sėsti ant dviračių

Premjero patarėjas Virgis Valentinavičius DELFI teigė nustebęs, kad socdemai ir jų lyderis Algirdas Butkevičius tik dabar pastebėjo tradicinį konservatorių dviračių žygį „Suk į dešinę“.

„A. Kubilius jau 10 ar daugiau metų važinėja į tokį žygį. Džiugu, aišku, kad A. Butkevičius pastebėjo galų gale, kad A. Kubilius važinėja“, - ironizavo V. Valentinavičius.

Užuot ieškojus politinės reklamos ant apibrozdintos premjero nosies, jis socdemų lyderiui pasiūlė pačiam sėsti ant dviračio.

„Gal jam būtų paprasčiau pačiam užsėsti ant dviračio ir sukti į kairę?“ - retoriškai klausė premjero patarėjas.

VRK narys: dėmesys premjero sužeidimams – natūralu

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius DELFI teigė, jog jeigu informaciniuose siužetuose apie A. Kubiliaus patirtus sužalojimus būtų aptikta rinkiminės agitacijos požymių, konservatoriai galbūt galėtų turėti bėdų.

„Jeigu ten būtų politinės agitacijos požymių, tada tai būtų pripažinta politine reklama. (...) Tai būtų užskaityta kaip piniginė auka, ir jeigu tai darytų juridinis asmuo (pvz., žiniasklaidos priemonė – DELFI), tai būtų šiurkštus pažeidimas“, - kalbėjo L. Ulevičius.

Tačiau žiniasklaidos dėmesys apibrozdintai premjero nosiai esą nepanašus į agitaciją, bent jau iš pirmo žvilgsnio.

„Šitoje vietoje negalima būtų sakyti, kad bet koks (A. Kubiliaus ar konservatorių – DELFI) paminėjimas yra iškart politinė reklama. Natūralu, kad jis yra viešas asmuo. Ir viešo asmens iniciatyvos natūraliai susilaukia dėmesio. (...) Galima būtų piktintis, bet kelčiau klausimą, kodėl socialdemokratai nesugeba tokiomis pat veiklomis užsiimti, kad sudomintų žiniasklaidą“, - reziumavo VRK narys.