60 metų J. Kairiui iškeltą baudžiamąją bylą dėl kelių transporto saugumo trečiadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė.

Jeigu teismas patvirtins prokurorų J. Kairiui pareikštus kaltinimus, jam grės bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tiesa, valstybinį kaltinimą palaikantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Rimas Juodis nesiūlo lakūnui apriboti laisvės, o prašo skirti 25 MGL dydžio (3 250 litų) baudą bei uždrausti pusantrų metų vairuoti transporto priemones.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją, apie 16.42 val. J. Kairio vairuojamas automobilis „Honda Accord“ Vilniuje, pravažiavęs Dariaus ir Girėno g. bei Eišiškių pl. sankryžą, iš pirmos eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ja važiavusiems dviem motociklininkams. Vienas jų, vengdamas susidūrimo su lengvuoju automobiliu, buvo priverstas stabdyti motociklą – nukritęs ant žemės vairuotojas susižalojo krūtinę, jam lūžo slankstelis.

Motociklais darbo metu važiavo Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės patruliai. Vienas jų baudžiamojoje byloje yra pripažintas nukentėjusiuoju.

Pareigūnas teisme sakė, kad ilgą laiką buvo nedarbingas – iš pradžių gydėsi ligoninėje, o paskui – namuose. Medikai pareigūnui nustatė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Teisme paklaustas, ar pripažįsta jam pareikštus kaltinimus, J. Kairys nebuvo apsisprendęs . „Kol kas ne“, – sakė jis.

Nuvirtus motociklui J. Kairys automobilio nesustabdė, o nuvažiavo, tačiau jo automobilio valstybinį numerį spėjo išsaugoti šalia važiavę žmonės.