Tarp dalyvių yra Panevėžio statybos trestas (PST), „Hanner“, „City service“, „Bendras verslas“ ir „Pilies projektai“, BNS sakė Teisingumo ministerijos atstovė spaudai Vaida Vincevičiūtė.

„Iš viso konkursu domėjosi 35 įmonės, tačiau paraiškų sulaukėme iš penkių bendrovių“, - BNS sakė V.Vincevičiūtė.

Ji pranešė, kad per dvi savaites bus įvertintas bendrovių kvalifikacinis pasirengimas, o po to atrinktos įmonės bus informuotos ir per 30 dienų turės pateikti konkrečius pasiūlymus.

„Po dviejų savaičių bus informuotos atrinktos bendrovės ir bus laukiama jau konkrečių jų pasiūlymų“, - sakė V.Vincevičiūtė.

Su nugalėjusia bendrove sutartis tikimasi pasirašyti rugsėjo mėnesį.

Paslaugos bus perkamos konkurencinio dialogo būdu - vertinant pasiūlymus bus galimybė derėtis ir keisti perkamų paslaugų apimtis, jei paaiškėtų, kad vieną ar kitą paslaugą valstybė gali teikti pigiau. Įmonės, nepakviestos teikti konkrečių pasiūlymų, sprendimą galės apskųsti per 15 dienų.

V.Vincevičiūtė sakė, kad keturios bendrovės pareiškė norą darbus atlikti bendradarbiaudamos su kitomis įmonėmis ir sudarydamos jungtinės veiklos sutartis. Vienintelė tokio noro nepareiškė bendrovė „Pilies projektai“.

Lukiškių kalėjimo komplekso perkėlimo į Pravieniškes darbai preliminariai vertinami apie 100 mln. litų. Privatus investuotojas viešosios ir privačios partnerystės pagrindu per trejus metus turės rekonstruoti keturis nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose bus įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrėti.

Iki 2017 metų iš miesto centro bus iškelti ir Lukiškių tardymo izoliatorius bei Laisvės atėmimo vietų ligoninė. Finansų ministerijos skaičiavimais, per 25 metus iš valstybės biudžeto projektui reikės 116 mln. litų (su PVM) - kasmetinis partnerystės mokestis, pradedant nuo ketvirtų projekto įgyvendinimo metų, siektų iki 5,3 mln. litų.

2017-aisiais Lukiškių kompleksą numatoma parduoti - tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Iškeldinimu siekiama, kad būtų sukurtos tinkamos kalinių laikymo sąlygos, o nuteistųjų išlaikymas kainuotų pigiau.