Lietuvos užsienio reikalų ministerija rekomenduoja nevykti į minėtus Gruzijos regionus. Rekomendacija yra skelbiama ministerijos ir Lietuvos ambasados Gruzijoje interneto svetainėse http://keliauk.urm.lt ir http://ge.mfa.lt.

Pagal galiojančius Gruzijos įstatymus užsienio piliečiams patekti į okupuotas Abchazijos ir Cchinvalio regiono (buvusios Pietų Osetijos) teritorijas galima tik Gruzijos vyriausybės nustatyta tvarka ir tik iš Gruzijos vyriausybės kontroliuojamos teritorijos pusės: įvažiuoti į Abchaziją ir iš jos išvažiuoti galima tik per Zugdidžio savivaldybę; patekti į Cchinvalio regioną (Pietų Osetiją) ir iš jo išvykti galima tik per Gorio savivaldybę.

Užsieniečiai, atvykę į šias teritorijas nesilaikydami Gruzijos vyriausybės nustatytos tvarkos, rizikuoja susidurti su sunkumais iš jų išvažiuoti. Atvykimas į šias teritorijas tiesiogiai iš kitų valstybių Gruzijoje yra traktuojamas kaip nelegalus Gruzijos sienos perėjimas ir yra atitinkamai baudžiamas. Valstybės, išleidusios užsieniečius į šias teritorijas, nebūtinai įsileidžia juos atgal pas save, nes nustoja galioti išduotos vienkartinės vizos.

Vykimo į Gruzijos regionus pažeidžiant šios šalies įstatymus atvejais Lietuvos užsienio reikalų ministerija negali garantuoti buvimo šiose teritorijose saugumo ir efektyviai atstovauti jose Lietuvos piliečių interesams.