"Per agentūrinę akciją Baltarusijos valstybės saugumo komiteto darbuotojai sulaikė su įkalčiais Lietuvos karinės žvalgybos rezidentą pilietį "F". Tuo pačiu laiku pagal slaptų žinių perdavimo užsienio specialiajai tarnybai faktą buvo sulaikyti asmenys, su kuriais jis palaikė agentūrinį ryšį", - antradienį interviu agentūros "Interfax" korespondentui sakė KGB ryšių su visuomene centro viršininko pareigas laikinai einantis Arturas Strechas.

Atstovas patikslino, kad sulaikytasis - buvęs karys, kuris po išėjimo iš Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų į atsargą 2002 metais išvažiavo nuolat gyventi į Lietuvą ir, turėdamas leidimą gyventi, gyveno drauge su šeima Vilniaus priemiestyje.

"Iš Lietuvos karinės žvalgybos jis gavo užduotį sukurti Baltarusijos teritorijoje agentų tinklą, galintį rinkti žinias apie Baltarusijos KOP ir priešlėktuvinės gynybos kariuomenę", - sakė A.Strechas.

"Galime pasakyti, kad siekiant įgyvendinti nusikalstamą sumanymą, jam, kaip rezidentui, Lietuvos specialiosios tarnybos suteikė finansinę paramą, padėdamos organizuoti mūsų teritorijoje komercinį projektą", - pažymėjo "Interfax" pašnekovas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad "visi šio piliečio ir asmenų, su kuriais jis palaikė agentūrinius ryšius, veiklos etapai buvo visiškai įrodyti dokumentais".

Pasibaigus tyrimui, baudžiamosios bylos medžiaga bus nusiųsta į teismą, sakė A.Strechas.

Lietuvos URM pavadino insinuacijomis Baltarusijos valstybės komiteto pranešimą apie Lietuvos karinės žvalgybos rezidento sulaikymą ir pažymėjo, kad oficialiame KGB tinklalapyje paskelbta informacija neatitinka tikrovės ir neprisideda prie dvišalių santykių gerinimo.