„Kol kas nenumatau ir neplanuoju konkrečiai padidėjimo, bet toks padidėjimas, ypač Užsienio politikos grupėje, bus tikrai, kai pradėsime pirmininkauti ES. Tikrai reikės daugiau žmonių ir jie bus laikinai greičiausiai priimti arba iš Užsienio reikalų ministerijos (URM), arba iš to rezervo, kurį URM yra parengusi pirmininkavimo laikotarpiui“, – ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje į DELFI klausimą atsakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė patvirtino, kad nuo rudens jos komandą paliks Užsienio politikos grupei vadovaujantis D. Semaška. Gavus sutikimą iš Nyderlandų, jis turėtų tapti ambasadoriumi toje šalyje.

Ambasadoriumi Vokietijoje turėtų tapti ministro pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis. Pasak D. Grybaukaitės, šie diplomatai, kaip ir priklauso, kas trejus metus rotuojami.

DELFI primena, kad D. Semaška bus jau trečiasis prezidentės komandą paliekantis vyriausiasis patarėjas. Iš prezidentūros jau pasitraukė Politikos analizės ir institucinių ryšių grupės vadovės pareigas ėjusi Audronė Nugaraitė ir Spaudos tarnybai vadovavęs Linas Balsys.