N. Puteikis sako, kad tarnyba sovietų armijoje Afganistane išties turėjo poveikį jo charakteriui, nes jis tapo įžūlesnis, bet neigia buvęs kontūzytas.

„Manęs neįžeidė, bet man tai atrodo juokingai, ypač, kai žmogus raštu aiškina, jog apie tai jis sužinojo gerdamas su manimi. Atsiprašau, čia kažkoks anekdotas. O kad aš nekontūzytas gali paliudyti devyni lietuviai, tarnavę su manimi viename dalinyje ir dar apie šimtas lietuvių už pusės kilometro kitame dalinyje“, - aiškino N. Puteikis.

Prašo įvertinti E.Jurkevičiaus elgesį

E. Jurkevičių Priežiūros komitetui apskundė du konservatoriai iš Kauno – Irena Eigelienė ir Rimvydas Žiliukas.

„Toks viešas E. Jurkevičiaus pareiškimas yra neetiškas“, - teigia konservatoriai.

„Afganistano kare N. Puteikis dalyvavo ne savo noru, nes sovietmečiu buvo priverstas ten vykti ir rizikuoti savo sveikata ir gyvybe. Jeigu E. Jurkevičiui tokios prievolės nebuvo, gali būti, kad jis buvo lojalus sovietinei valdžiai ir iki šiol jai tarnauja, ypač dabar, prieš Seimo rinkimus, menkindamas aktyvių, pilietiškų kolegų vardą visuomenės akyse siekdamas, kad į Seimą patektų kuo mažiau TS-LKD kandidatų“, - rašo I. Eigelienė ir R. Žiliukas.

Abu konservatoriai prašo įvertinti E. Jurkevičiaus elgesį.

E.Jurkevičius: apie kontūziją jis man pats pasakojo prie stikliuko

Pats E. Jurkevičius DELFI teigė turėjęs pagrindą pavadinti N. Puteikį kontūzytu, nes neva apie tai jam prie taurelės pripažino pats partijos kolega.

„Aš Priežiūros komitete nedalyvavau, tačiau nusiunčiau aiškinamąjį raštą Arvydui Anušauskui. Ten yra labai paprastas dalykas. Naglį aš pažįstu ne vienus metus, mes draugavome iki to įvykio, kai jis pateko į policijos areštinę. Iki tol jis pasėdėdavo ir su vyrukais, ir čierką pakeldavo. Tada jis tą visą dalyką yra ir pasakojęs dėl jo problemos, kai jis tarnavo sovietinėje armijoje ir kad buvo kontūzytas. Tai čia jokios melagystės nėra. Kai jis dalyvavo komisijos dėl Neringos Venckienės neliečiamybės veikloje, jo elgesys, išpuoliai, pasisakymai ir destrukcija man priminė jo praeityje įvykusį sveikatos sutrikimą, todėl vieši ir pasakiau“ - pasakojo E. Jurkevičius.

Laikinosios komisijos, sprendusios dėl buvusios teisėjos N. Venckienės imuniteto, pirmininkas E. Jurkevičius taip pat priminė, kad N. Puteikis yra įžeidęs ir krašto apsaugos ministrę Rasą Juknevičienę, o vėliau atsiprašydamas aiškino, jog karščiuotis yra linkęs dėl tarnybos sovietų kariuomenėje Afganistane

E. Jurkevičiaus duomenimis, Priežiūros komitetas sprendimo kol kas nepriėmė, tuo tarpu Priežiūros komiteto narys Raimundas Alekna sako išvis nepamenąs, ar apie tai buvo kalbėta praėjusiame komiteto posėdyje.

N.Puteikis: aš nekontūzytas, tik karštakošis

N. Puteikis teigia, jog tarnyba Afganistane tikrai turėjo įtakos karštakošiškam jo charakteriui, bet neigia, kad buvo kontūzytas. Jo nuomone, E. Jurkevičius taip jį pavadino dėl didelio streso, kurį sukėlė atsakingos pirmininko pareigos laikinojoje tyrimo komisijoje dėl N. Venckienės neliečiamybės.

„Aš įsivaizduoju, kad tokį jo poelgį išprovokavo didžiulis stresas, didžiulė atsakomybė, nukritusi jam ant pečių. Nes aš tikrai nei draugui, nei priešui nelinkėčiau būti tokios sudėtingos komisijos pirmininku. Dėl to aš ant jo nepykstu, tik tas pasiaiškinimas, jog jis tą sužinojo su manimi gerdamas stikliuką, yra juokingas“, - DELFI teigė N. Puteikis.

„Mus ten Afganistane tarnavusius iš studentiško suolo paimtus jaunus žmones iš tikrųjų ištiko stresas, įsivaizduokite, šiandien mokomės Azijos istoriją iš garbingų dėstytojų Istorijos fakultete, o po mėnesio tu matai tą Azijos istoriją per automato taikiklį ir šaudai, į tave irgi šaudo. Aišku, tai stresas, bet stresas nėra kontūzija“, - pridūrė konservatorius.

Jo teigimu, tarnyba Afganitane nulėmė jo charakterį, o ne sveikatą. Esą natūralu, kad kare dalyvavę žmonės nepasižymi korektiškumu bei yra linkę rėžti tiesą į akis.