Šią savaitę baigto reitingavimo duomenys dar sumuojami, kai kurie skyriai perskaičiuoja balsus, galutiniai rezultatai partijos prezidiumo posėdžiui bus pateikti kitą antradienį.

Konservatoriai nusprendė nereitinguoti dviejų partijos lyderių - partijos pirmininko premjero Andriaus Kubiliaus, kuris sąraše įrašytas pirmuoju ir partijos pirmininko pirmosios pavaduotojos Seimo vadovės Irenos Degutienės, kuri yra antroje sąrašo vietoje.

BNS žiniomis, preliminariais duomenimis, reitingavimo lentelėje pirmauja parlamentarė Seimo Antikorupcijos komisijos vicepirmininkė TS-LKD pirmininko pavaduotoja A.Bilotaitė. Ji atitinkamai yra pakilusi į trečiąją partijos daugiamandačio sąrašo vietą.

Nesmarkiai nuo A.Bilotaitės atsilieka krašto apsaugos apsaugos ministrė TS-LKD pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė, ji sąraše pakilo į ketvirtąją vietą.

Penktasis sąraše po reitingavimo, pirminiais duomenimis, - Seimo konservatorių frakcijos seniūnas Jurgis Razma, šeštoje vietoje - Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas, septintas - užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, aštuntas - Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovas Rimantas Jonas Dagys, devintasis - parlamentaras Kęstutis Masiulis, dešimtas - žemės ūkio ministras partijos vicepirmininkas Kazimieras Starkevičius; vienuoliktas parlamentaras Paulius Saudargas, dvyliktoje vietoje Seimo narė Vilija Aleknaitė, tryliktoje vietoje - operos solistas Vytautas Juozapaitis, keturioliktoje - parlamentaras Mantas Adomėnas, Seimo narys Naglis Puteikis - penkioliktas.

Iš viso reitingavimui pateiktame abėcėliniame sąraše buvo daugiau nei 200 kandidatų pavardės.

Teigiama, jog yra gauta skundų ir dėl galimų pažeidimų reitinguojant. Partijos priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas pripažino, jog komitete penktadienį bus svarstomi dalykai, susiję su reitingavimu, tačiau pažymėjo, jog skundų dėl pačių reitingavimo rezultatų nėra.

"Yra visokių raštų, ir vieni nariai rašo apie kitus, galbūt kai kurie nariai neišlaikė įtampos, ir juos svarstysime, bet tai yra partijos vidiniai dalykai, kurie, pagal įstatus, nekomentuojami. Skundų dėl paties reitingavimo nėra", - BNS sakė A.Anušauskas.

Konservatorius Mantas Adomėnas BNS patvirtino vienu klausimu kreipęsis į Priežiūros komitetą, tačiau negalintis atskleisti, kokiu, nes tai esą partijos vidiniai dalykai. Taip pat jis tvirtino skundęsis tikrai ne dėl reitingavimo, nors tuo pačiu patvirtino, jog tokių skundų Priežiūros komitete gauta. "Žinau, kad skundų dėl reitingavimo yra, bet rašiau tikrai ne aš", - sakė parlamentaras.

Galutinį sprendimą dėl kandidatų Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje sąrašo priims partijos taryba.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.