Konservatorių lyderiui A. Čepononiui atsivėrė durys į savivaldybei priklausančią įmonę "Radviliškio šiluma", o administracijos direktoriaus postą praradęs E. Pranevičius sugrįžo į ankstesnes pareigas - tapo savivaldybės ūkio skyriaus vedėju.

Radviliškio rajone tvarkytis kaip savo dvare konservatoriams leidžia savivaldos rinkimų rezultatai - šios partijos nariai taryboje turi daugumą - net 13 iš 25 mandatų.

Radviliškio rajoną korupcijos skandalas supurtė pernai gruodžio 19-ąją, kai STT agentai vieną po kito sulaikė A. Čeponinį, E. Pranevičių, tarybos narį Aloyzą Juodį. Iš viso buvo sulaikyta 11 įtakingų konservatorių ir verslo struktūrų atstovų.

„Šiaulių kraštas“ rašo, kad pirmadienį prie Radviliškio rajono savivaldybės piketavo radviliškiečiai, besipiktinantys, kad kyšininkavimu STT pareigūnų įtariamas ir dėl to savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų netekęs Eugenijus Pranevičius vėl įsitaisė šiltoje kėdėje.

Radviliškio rajono taryboje yra 25 nariai, tačiau 3 iš jų narystė sustabdyta dėl STT pareigūnų pateiktų įtarimų korupciniais nusikaltimais. Teismo sprendimu nuo tarybos nario pareigų yra nušalinti Aloyzas Juodis, Gintaras Žilėnas ir buvęs rajono meras Antanas Čepononis.