„V. Jackūnas jau šiandien išvažiavo į reabilitacijos centrą tvarkytis su problemomis“, – DELFI sakė Panevėžio vyskupijos kancleris Romualdas Zdanys. Pasak kanclerio, neaišku, kliek laiko klebonas turės gydytis nuo alkoholizmo. R. Zdanio teigimu, gydymas baigsis, kada klebonas pasijus stiprus ir kada kažkas paliudys, kad galima bandyti juo pasitikėti.

„Aišku, čia pagalbos ranka. Bausmė turi mažiausią reikšmę. Visoje šioje istorijoje nuo pat pradžių bausmė buvo kokioje penktoje, šeštoje, septintoje eilėje. Svarbiausia padėti žmogui ir visuomenei. Tai joks didelis nusikaltimas, už kurį baudžiama – aš tai laikau liga. Kaip ir bet kokios ligos atveju, reikia siekti, kad žmogus visų pirma pasveiktų. O kai bus sveikas, bus galima kalbėti, kaip atitaisyti padarytą žalą, kalbėtis su juo, ko jis nori toliau“, – kalbėjo R. Zdanys.

Kancleris sakė kleboną perspėjęs, kad šis „nežaistų ir įrodytų esąs vertas pasitikėjimo“.

Besigydantį V. Jackūną pavaduos Panevėžio kunigai.

DELFI jau rašė , kad prieš porą savaičių Panevėžio rajone, Katinų gyvenvietėje vykusias laidotuves V. Jackūnas pavertė cirku. Istorija susidomėjusių žurnalistų jis kelis kartus prašė nerašyti straipsnio, o vėliau kvietė užeiti į kleboniją ir net žadėjo atsilyginti už tylą.