"Galbūt kai kam atrodys, kad aš tik juokus krečiu, tačiau užtikrinu - elgiuosi rimtai. Kiekvienas į politiką einantis šalies pilietis, jausdamas atsakomybę žmonėms, privalo savanoriškai pasitikrinti ne tik savo fizinę, bet ir psichikos sveikatą. Lietuvoje - paradoksali situacija. Norėdamas vairuoti automobilį privalai pasitikrinti, ar esi sveikas, o norėdamas vairuoti valstybę gali būti psichikos ligonis. Niekas iš politikų tokios sveikatos patikros nereikalauja", - apgailestavo 12 metų uostamiesčio savivaldybės taryboje dirbantis V. Plečkaitis.

Toks jo poelgis sulaukė prieštaringų vertinimų. Kai kurie kolegos smerkė anksčiau prodiuseriu dirbusį, serialų scenarijus rašiusį politiką - esą jis šitaip siekia rinkėjų palankumo, nori būti pastebėtas.

"Valstybės valdymas - ne realybės šou. Panašios atrakcijos visą politiką paverčia balaganu", - V. Plečkaičio iniciatyva stebėjosi viešųjų ryšių konsultantas Kęstutis Kupšys. Bet kiti oponentai gyrė V. Plečkaitį už tai, kad jis neva parodęs sektiną pavyzdį tiems politikams, kurių elgesys, veiksmai, liejamos emocijos kartais sukelia abejonių dėl jų psichikos stabilumo.