Už tai antradienį balsavo 57 Seimo nariai, prieš - du (Krikščionių partijos frakcijos narė Donalda Maiželytė ir Mišrios Seimo narių grupės narys Gintaras Songaila ), o susilaikė 16 parlamentarų.

Atominės energetikos komisijos pirmininkas Rokas Žilinskas nuo 2011 metų birželio yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys.

Iš 11 komiteto narių dabar valdantiesiems priklauso 5: trys konservatoriai, liberalsąjūdietis ir liberalcentristas. Komitete taip pat dirba po vieną "tvarkietį", "darbietį" ir krikščionį bei trys socialdemokratai - visi priklauso opozicijai.

Seimui delegavus R.Žilinską į Ekonomikos komitetą, jis bus 12-tas komiteto narys, ir valdančiųjų bei opozicijos jėgos išsilygins - bus po 6 atstovus, tačiau balsams pasiskirsčius po lygiai, nulemtų komiteto vadovo, kuris nepriklauso valdantiesiems, balsas.

Valdantieji persvarą komitete prarado po to, kai komiteto vadovas Dainius Budrys balandžio viduryje paliko valdančiąją Liberalų ir centro frakciją ir tapo opozicinės socialdemokratų frakcijos nariu.

R.Žilinskas į Ekonomikos komitetą deleguojamas iš Užsienio reikalų komiteto, kuriame liktų dirbti 11 narių.

Pasak Seimo vadovės Irenos Degutienės, korekcija komitete reikalinga, nes jame dirbantys parlamentarai pastaruoju metu labai apkrauti darbu.

"Didžiausias krūvis yra Ekonomikos komitetui, nes visas paketas energetinių įstatymų yra pateiktas. Darbų šiam komitetui yra daug daugiau nei kitiems", - aiškino I.Degutienė.

Parlamentaras Žilvinas Šilgalis pareiškė, kad pakeitimai daromi "dėl politinės konjunktūros". "Tai dirbtinai perdėliojama įtaka", - sakė jis.

Ekonomikos komitetas praėjusią savaitę pritarė įstatymų projektams, reglamentuojantiems suskystintų gamtinių dujų terminalo statybą, tačiau Nacionalinės energetikos nepriklausomybės strategiją siūlys grąžinti Vyriausybei tobulinti. Trečiadienį komitete bus svarstomi projektai dėl naujos atominės elektrinės statybos.

Atominės energetikos komisija jau yra nepritarusi Atominės elektrinės įstatymo projektui.