Prokurorų akiratin patekęs Vitas Matuzas, regis, pamažu klampina ir aukštus pareigūnus. Vienas iš parlamentarui metamų įtarimų, kad jis, dalyvaudamas Panevėžio miškų urėdijos organizuojamose profesionaliose medžioklėse piktnaudžiavo Seimo nario padėtimi ir nemokėjo už jas privalomų mokesčių bei klastojo dokumentus apie sumedžiotus žvėris ir sumokėtus mokesčius. Tyrimą organizuojantys Panevėžio prokurorai dėl šio epizodo pateikė įtarimus ir generaliniam miškų urėdui Benjaminui Sakalauskui.

LNK šaltinių duomenimis, pareigūnai įtaria, kad jis kaip ir V. Matuzas, už medžioklę nemokėdavo. Be to, esą įtariama, kad su V. Matuzu kai kada medžiodavęs B. Sakalauskas galėjo žinoti apie parlamentaro piktnaudžiavimą. Urėdas pateikė prokurorams tam tikrus galimai įtarimus paneigsiančius dokumentus.

Su generaliniu urėdu telefonu susisiekti nepavyko. Iš pradžių jo padėjėja tvirtino, kad viršininkas Seime, po to Aplinkos ministerijoje. Atvykus į urėdiją buvo aiškinama, kad B. Sakalauskas išvyko į Ukmergę pasidomėti būsima miškininkystės paroda. Už durų kalbėtis išėjusi padėjėja tvirtino, kad ir jai prisiskambinti urėdui nepavyko.

Aplinkos ministras tikina apie įtarimus generaliniam urėdui nežinojęs. Nei pareigūnai, nei pats įtariamasis jo neinformavo. Pasak ministro, jeigu tai pasitvirtins pareigūnas turės palikti postą.

„Jeigu įtarimai pasitvirtintų, jis būtų atleidžiamas? Taip manau, kad taip. Jeigu būtų įrodyta, kaip jam pateikti įtarimai, kad jis neteisėtai kažką vykdė, sumedžiojom neturėjo tam teisės, tai be abejonės būtų viršyti jo įgaliojimai“, - teigia Gediminas Kazlauskas, aplinkos ministras.

Seimui panaikinus V. Matuzo neliečiamybę, jam prokurorai pateikė įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimo. Tačiau jo dar neapklausė – leido susipažinti su įtarimais, susirasti advokatą. Iš viso byloje 23 įtariamieji, tarp jų ir V. Matuzo žmona.