N.Venckienės ir Kedžių šalininkai protestavo ir Kaune bei Klaipėdoje. Sostinėje mitingas praėjo ramiai, be jokių didesnių incidentų. Tuo tarpu Klaipėdoje, naujienų portalo 15min.lt teigimu, tarp Kedžių šalininkų ir kitokios nuomonės atstovų kilo ginčai, buvo plėšomi plakatai.

Nors mitingo Vilniuje organizatoriai žadėjo suburti kelis tūkstančius žmonių, Nepriklausomybės aikštė apgulta nebuvo. Susirinko, iš pirmo žvilgsnio, keli šimtai protestuotojų, vėliau minia didėjo. Panašu, kad susirinko apie tūkstantis protestuotojų. Kai kurie į sostinę atvyko iš kitų miestų, juos suvežė užsakyti autobusai.

Mitingo dalyvių transparantuose mirgėjo įvairiausi šūkiai. Nuo raginimų kovoti "už teisingumą" iki klausimų, kas valdo Lietuvą ar pareiškimų, neva kažkam teisėsaugininkai gyvam knibinėjo smegenis.

Mitingas pradėtas Lietuvos himno sugiedojimu.

Apie 13 val. eisena nuo Seimo pajudėjo Prezidentūros link. Po maždaug 40 min. jie pasiekė S. Daukanto aikštę.

Eisena "Už laisvę ir tiesą"
Mitinguotojus prospektu vedė D. Kuolys, A. Matulevičius, Seimo narys Saulius Stoma. Minia skandavo "Lietuva, būk laisva!". Aidėjo ir kiti šūkiai: "Laisvę mergaitei", "Tiesos!", "Mes ne vergai", "Melui ne", "Mes norim tik tiesos", "Chuntai ne" ir t.t. Tarp prieš  Drąsiaus Kedžio dukros perdavimą motinai Laimutei Stankūnaitei protestuojančių žmonių yra  savo - tikras ar išgalvotas - problemas skelbiančių žmonių.

N.Oželytė kreipėsi į „patvorinius“

Aktorė, buvusi politikė Nijolė Oželytė mitinguotojus pasveikino šūkiu „Sveiki, patvoriniai!“. Minia tai pasitiko ovacijomis. N. Oželytės žodžiais, Lietuvos sąžinė keliasi iš patvorių, kuriuose atgulė nužudytų partizanų kūnai.

Ji kritikavo premjerą Andrių Kubilių, kuris per savo patarėją esą pasakė, kad „deda ant visų Lietuvos mergaičių“. Seimo pirmininkė Irena Degutienė, N. Oželytės teigimu, vieną po kitos keičia kaukes. Kliuvo ir prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri neva nematė, kaip Laimutės Stankūnaitės advokatas prievartauja vaiką.

„Kažkodėl šita neadekvačiai reaguojanti moteris iki šiol vaidina, kad gina vaiko teises Lietuvoje“, - piktinosi N. Oželytė.

N. Oželytė tvirtino, esą Lietuvoje formuojasi praktika, kai valstybė persekioja „sąžinės kalinius“. „Pirmoji – N. Venckienė, antra – Rūta Janutienė. Prezidente, jūs norite būti sąžinės kalinių šalies prezidente?“, - tęsė oratorė.

A.Matulevičius išvardijo „valstybininkų“ pavardes

Vėliau į minią kreipėsi A. Matulevičius. Jis piktinosi, kad Klonio gatvėje mergaitės perdavimo operacijoje dalyvavo net 240 policijos pareigūnų. Politikas retoriškai klausė, kokios kariaunos reikia lenkiškų lentelių Vilniaus rajone nuplėšimui.

Buvęs parlamentaras taip pat piktinosi įvykius esą tendencingai nušviečiančia „valstybininkų žiniasklaida“.

Jis taip pat išvardijo žmones, esą priklausančius „valstybininkų klanui“. Tarp jų – prezidentės patarėjai Solveiga Cirtautienė ir Jonas Markevičius, „Lietuvos ryto“ leidėjas Gedvydas Vainauskas, iš šios žiniasklaidos grupės neseniai į „15min“ grupę išėjęs Rimvydas Valatka, Lietuvos radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius, žurnalistė Rita Miliūtė, buvę Valstybės saugumo departamento vadovai Mečys Laurinkus ir Dainius Dabašinskas. Tuo tarpu Valstybės saugumo departamento dabartinis vadovas Gediminas Grina esą yra „tuščia vieta kaip ir Valys prokuratūroje“.

Nusikaltėliais, besirengiančiais rudenį valdyti Lietuvą, jis vadino socdemų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ lyderius Algirdą Butkevičių, Viktorą Uspaskichą ir Rolandą Paksą.

J.Varkala: mergaitę paėmė kaip paršiuką kepsniui

„Drąsos kelio“ partijos lyderis, buvęs kunigas Jonas Varkala Klonio gatvę šturmavusius policininkus vadino „roplių eisena“.

„Pastvėrė vaiką ir kaip paršiuką kepsniui išsinešė. Išsinešė. Kol kas. Bet neišsinešė mūsų garbingumo“, - sakė J. Varkala.

Anot jo, „valstybė yra klinikinėje mirtyje“.

„Kiniečiai apie tokį kraštą sako – kas ant mėšlo krūvos gyvena, kvapo nejaučia“, - sakė „Drąsos kelio“ lyderis.

Mitinguotojus jis ragino būti drąsiais, ginti savo kraštą „kol dar nėra Lietuvos kapo“.

D.Kuolys: pedofilija tapo valstybės paslaptimi

Vienas minios lyderių D. Kuolys buvo pasitiktas ovacijomis. Jis mitinguotojams teigė, jog jam labai gaila.

„Gaila ir jaučiuosi kaltas dėl to, kad mes čia nesusirinkome kovo 24 d.”, - sakė Pilietinės visuomenės instituto vadovas, aiškindamas, esą valstybės vardu šiuo metu leidžiama smurtauti prieš vaikus.

Jis taip pat perskaitė mitinguotojų kreipimąsi, kurį minėjo ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje, ragindamas priešintis smurtui, valstybės užvaldymui, „neleisti Lietuvos paversti mažąja Rusija“, į Seimą rinkti kitus, labiau, mitinguotojų nuomone, visuomenės idealus atitinkančius politikus.

Anot jo, mergaitės paėmimo operacija – valdžios „moralinės sutarties“ su visuomene nutraukimas. „Mes šiandien turime galvoti, kaip moralinę sutartį atkurti su būsima valdžia“, - sakė D. Kuolys.

Kaip ir A. Matulevičius, jis ragino nebalsuoti už dabar populiarumo viršūnėje karaliaujančias opozicines partijas.

„Mes turime pasiūlyti Lietuvai tikrą alternatyvą, o ne dar kartą atiduoti savo valstybę į avantiūristų rankas“, - prieš rinkimus susimąstyti kvietė D. Kuolys.

Jis taip pat žadėjo „nepriklausomą visuomeninę komisiją valdžios nusikaltimams ištirti“, jei nebus atleisti už Garliavos įvykius atsakingi pareigūnai. D. Kuolys kartojo ginantis ne tik N. Venckienę ir D. Kedžio dukterį, bet ir buvusį Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktoriaus pavaduotoją Vytautą Giržadą, kuriam „Snoro“ byloje suteiktas įtariamojo statusas.

Mitingo organizatorius teigė, esą Seimo laikinoji komisija dėl N. Venckienės neliečiamybės turi pirmiausiai aiškintis, ar mergaitė buvo tvirkinama, ar prieš ją naudotas smurtas. Ir tik tada spręsti, ar naikinti teisėjus imunitetą.

„Pedofilija negali būti valstybės paslaptis, kokia yra šiandien“, - sakė D. Kuolys.

Prezidentę jis ragino apsispręsti – ar ji yra su valstybės piliečiais, ar su esą smurtaujančiomis struktūromis. S. Daukanto aikštėje jis teigė ir toliau rengsiantis susibūrimus, kur bus rengiama „Lietuvos alternatyva“.

Jis taip pat teigė, jog laikas galvoti apie „Lietuvos sąrašą“, kuris rudenį galėtų dalyvauti Seimo rinkimuose.

Savo lyderį mitinguotojai palydėjo šūkiais „Lietuva!“ ir ovacijomis.

Turi politinių tikslų

Eisenos pradžioje A. Matulevičius žurnalistams teigė sieksiąs, kad prezidentė ir Vyriausybė turi išgirsti mitinguotojų nuomonę, priešingu atveju esą liaudis iš jų atims valdžią. Ar pats ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, A. Matulevičius neatskleidė. Jis ragino nebalsuoti už socdemus, Darbo partiją, o pastarosios lyderį Viktorą Uspaskichą vadino nusikaltėliu.

Dariaus Kuolio vadovaujami renginio dalyviai kelia aibę reikalavimų – nuo, jų nuomone, nuslėptos tiesos apie Garliavos įvykius atskleidimo iki menamą sąmokslininkų atskleidimo bei Lietuvoje esą įsivyravusios diktatūros nutraukimo.

N. Venckienės gynėjai neslepia turį ir politinių tikslų.

„Mes darysime viską, kad rudenį, po Seimo rinkimų, Lietuvos tautai atstovautų drąsūs, sąžiningi, Lietuvos Respublikai ištikimi ir piliečius gerbiantys žmonės. Mes matome šiandien, kad mūsų Seimas, mūsų prezidentė, mūsų Vyriausybė, mūsų ministrai nedrįsta pasmerkti prievartos, smurto prieš vaiką. Tai yra nedrąsūs, labai bailūs, nelabai sąžiningi ir vargu, ar savo piliečius gerbiantys žmonės. Po Seimo rinkimų turėtų ateiti vis dėlto drąsesnė, padoresnė Lietuva į Seimą“, - prieš porą dienų, pristatydamas būsimą mitingą, kalbėjo D. Kuolys.

Savo remiamų politikų mitingo organizatorius neatskleidė. N. Venckienės šalininkų veikloje aktyviai dalyvauja jų pačių įsteigta partija „Drąsos kelias“, o taip pat – keletas žinomų konservatorių partijos narių.