„Tik galėčiau pasakyti, kad kažkas nebuvo sužiūrėta ir Seime svarstant paskutinėje stadijoje įstatymą dėl VPT“, - Seimo Audito komiteto posėdyje trečiadienį sakė A. Kubilius.

„Tvarkietis“ Andrius Mazuronis premjero klausė, ar milijardinius pinigų srautus kontroliuojančios VPT vadovo algos sumažinimas nesikerta su Vyriausybės deklaruojama kova su korupcija.

„Jūs visiškai teisus, tos žinybos, kurios turi būti nepriklausomos ir turi prižiūrėti labai didelius sektorius, (...) už tų institucijų vadovybes turime mokėti pakankamą atlyginimą“, - sakė A. Kubilius.

DELFI primena, jog VPT direktoriaus alga dabar yra mažesnė nei jo pavaduotojų. Iki praėjusių metų pabaigoje įvykdytos VPT pertvarkos, Ž. Plytnikas iki mokesčių uždirbo 5,85 tūkst. Lt. Tačiau pakeitus VPT įstatymą, milijardinius viešuosius pirkimus prižiūrinčios tarnybos vadovo alga nurėžta iki 7,51 bazinio dydžio (3,38 tūkst. Lt iki mokesčių).

Seime vis dar tęsiasi svarstymai dėl VPT, Konkurencijos tarybos ir kitų priežiūros institucijų vadovų algų. Balandį Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas pritarė siūlymui padidinti Konkurencijos tarnybos, Kainų komisijos, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos ir Vyriausiosios rinkimų komisijos vadovų algas. Sykiu pritarta siūlymui beveik atstatyti apkarpytą Ž. Plytniko algą.

Pritarta siūlymui VPT, Konkurencijos tarybos, Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos, Vyriausiosios rinkimų komisijos ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovų atlyginimo koeficientą padidinti nuo 10,1 iki 12,3 pareiginės algos bazinio dydžio.
Pritarus tokiam siūlymui, VPT, Kainų komisijos ir kitų minėtų įstaigų vadovų alga iki mokesčių siektų apie 5,53 tūkst. Lt.