Pirmadienį išplatintame pareiškime R.Alekna teigia nenustebęs dėl S.Stomos sprendimo trauktis iš partijos, į kurią buvo įstojęs praėjusių metu rugsėjį.

Pasak R. Aleknos, "tokio ne vieną partiją pakeitusio politiko poelgio buvo galima tikėtis, nes jam nebuvo patikėta Kauno vienmandatė Dainavos apygarda".

Parlamentaras S.Stoma pirmadienį paskelbė pasitraukiantis iš valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, ar liks frakcijoje, sako dar nenusprendęs.

S.Stoma tvirtina, jog iš partijos traukiasi dėl jos vadovybės požiūro į Garliavos įvykius, o TS-LKD pirmininko premjero Andriaus Kubiliaus laikysena vadina "amoralia prievartą patyrusios Garliavos mergaitės atžvilgiu".

Praėjusią savaitę Garliavoje dalyvaujant 240 policijos pareigūnų mažametė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra vykdant teismo sprendimą iš tuometinės globėjos, D.Kedžio sesers Neringos Venckienės perduota motinai.

Vaiko perdavimas sulaukė skirtingų vertinimų visuomenėje, Lietuvos didžiuosiuose miestuose vyko nesankcionuotos D.Kedžio šeimos rėmėjų protesto akcijos.

Iš konservatorių partijos pasitraukęs S.Stoma Seimo rinkimuose planuoja kandidatuoti savarankiškai. Parlamentaras patvirtino kandidatūrą kelsiantis vienmandatėje Dainavos apygardoje Kaune.

Į šią apygardą S.Stoma pretendavo dar būdamas TS-LKD nariu, tačiau jo pozicijos susvyravo po skandalo su mergina, viešojon erdvėn patekus slapta darytam įrašui, kuriame jis pokalbio metu su ja svarsto apie savo perspektyvas partijoje.

Konservatoriai Dainavos apygardoje kelia Kazmiero Kuzminsko kandidatūrą. Šioje apygardoje dar kandidatuoja liberalas Erikas Tamašauskas, socialdemokratė Violeta Boreikienė, liberalcentristas Mindaugas Šivickas.