Trečiadienį, kai darbininkai pradėjo remontuoti laiptinę bei toliau tvarkė namo lauko sienas, posėdžiavusios Kauno tarybos kolegijos sprendimu, iš savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo fondo bus skirta 30 tūkst. Lt. Daugiabutį administruojančios bendrovės "Namų priežiūros centras" skaičiavimu, visi daugiabučio namo laiptinėje atlikti darbai kainuos daugiau nei 55 tūkst. litų.

"Dabar skirta suma leis tęsti darbus, o kai jie bus baigti, atliksime darbų sąmatos ekspertizę ir priimsime sprendimą dėl likusios lėšų dalies", - teigė meras Andrius Kupčinskas.

Kolegija taip pat priėmė sprendimą pareikšti civilinį ieškinį dėl lėšų, panaudotų gaisro padariniams likviduoti, išieškojimo iš nelaimės kaltininkų.

ELTA primena, kad dėl padegimo viename Šilainių daugiabučių kilęs gaisras sugadino ne tik asmeninį beveik visų vienos laiptinės butuose gyvenančių žmonių turtą, bet ir pažeidė namo bendrąsias inžinerines sistemas ir konstrukcijas. Iškart po gaisro daugiabutį administruojanti bendrovė atliko avarinius ir būtiniausius remonto darbus, atstatė šildymo, karšto ir šalto vandens sistemų bei elektros tiekimą laiptinėje.

"Kauno liftų" meistrai, kaip Eltai sakė šios bendrovės generalinis direktorius Jonas Guzavičius, tuoj po nelaimės labdaringai atstatė gaisro metu suniokotą liftą. Gyventojams tereikėjo sumokėti tik už remontui panaudotas lifto detales, - darbai nekainavo. Šiuo metu jau įstiklinti laiptinės langai, pakeisti šilto ir šalto vandens vamzdynai, elektros skydeliai trijuose aukštuose, sutvarkyti bendro naudojimo šildymo stovai, nuotėkų ir lietaus vamzdynai.

Į Šilainių seniūniją dėl socialinės paramos kreipėsi dešimt nuo gaisro nukentėjusių gyventojų. Devynių butų savininkams savivaldybė išmokėjo vienkartines pašalpas, kurių bendra suma siekia 18 tūkst. litų.

"Savivaldybės skirtos lėšos, neabejotinai, yra reikalingos nuo gaisro nukentėjusių šio namo butų gyventojams, tačiau tikimės ir jų pačių pagalbos remontuojant laiptinę", - teigė Kauno miesto savivaldybės Administracijos direktorius Antanas Nesteckis.