TPP, įsiliejusios į Liberalų ir centro sąjungą (LiCS) lyderis Arūnas Valinskas sieks būti perrinktas antrai kadencijai. To paties sieks ir kiti su TPP į Seimą atėję šoumenai. Tiesa, dauguma jų politiko karjerą tęsti mėgins jau ne kaip A. Valinsko bendražygiai.

Su A.Valinsku politikoje liko tik Antanas

Iš gausaus būrio žvaigždžių, į Seimą atėjusių po TPP vėliava, vienoje politinėje valtyje su A. Valinsku liko tik jo žmona I. Valinskienė bei realybės šou išgarsėjęs Antanas Nedzinskas.

Tačiau I. Valinskienė nutarė nekandidatuoti artėjančiuose rinkimuose, jos nėra ir liberalcentristų rinkimų sąrašuose, tad perrinkimo su A. Valinsku sieks tik viena TPP žvaigždė – Antanas. Jis, kaip LiCS kandidatas, sieks patekti į Seimą Alytaus rajono vienmandatėje apygardoje – ten pat, kur buvo išrinktas 2008 m. rinkimuose.

„Alytaus rajone mano bus apygarda, kur buvau išrinktas. Manau, kad ir toliau žmonės išrinks“, - su dzūkais siejamas viltis DELFI nupasakojo A. Nedzinskas.

Paklaustas, ar treji su puse metų Seime nenuvylė, šoumenas teigė patyręs ir šilto, ir šalto.

„Buvo visko. Bet gyvenimas nebūna vien geras. Žilų plaukų atsirado. Bet kiekvienas žmogus turi savo rūpesčių – vieni didesni, kiti mažesni“, - pridūrė pašnekovas.

L.Kernagis sieks kauniečių simpatijų

Estrados žvaigždė ir pastaruoju metu garsiai aptarinėjamos Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis – vienas daugelio su TPP į parlamentą išrinktų šoumenų, politiko karjerą tęsiančių kitose politinėse jėgose. Jis dar 2009 m. rudenį paliko TPP frakcijos Seime gretas, tačiau su Krikščionių partija, kurios frakcijai dabar priklauso, nesieks būti perrinktas į parlamentą.

L. Kernagis DELFI teigė kandidatuosiantis į Seimą, tačiau dar neapsisprendęs, po kokios politinės jėgos vėliava.

„Dar esu dvejojimo stadijoje. Greičiausiai, kad eisiu (į rinkimus – DELFI), bet dar nesu iki galo apsisprendęs“, - sakė Antikorupcijos komisijos vadovas.

L. Kernagis priklauso Vilniaus mero Artūro Zuoko visuomeniniam judėjimui „Taip“, bet į to paties pavadinimo partiją dar neįstojo. Paklaustas, ar antros kadencijos Seime sieks kaip A. Zuoko bendražygis, dainininkas teigė sulaukęs ne vienos politinės jėgos pasiūlymo.

„Esu nepartinis. Ir jeigu eisiu, dar nežinau, su kuria partija. Tikrai dar neįstojau (į „Taip“ – DELFI). Net nelabai žinau, ar yra partija“, - atviravo pašnekovas.

Ligitas Kernagis
Sužinojęs, kad partija „Taip“ jau kurį laiką sėkmingai egzistuoja, L. Kernagis nepraleido progos pajuokauti. „Yra? Tada gerai. Vadinasi, jau turėčiau kur įstoti, - šmaikštavo politikas. - Bet aš esu dabar nepartinis ir kol kas tuo džiaugiuosi.“

Paklaustas, kada apsispręs, su kuo eis į rinkimus, jis teigė neskubėsantis. „Labai daug kas kalbina. Ir įvairiausių naujų partinių darinių yra, kurie kalbina. Supratau, kad man dar tikrai nėra kur skubėti“, - sakė L. Kernagis.

Vis dėlto dėl vieno Antikorupcijos komisijos vadovas yra tikras – jis Seimo nario mandato nori siekti Kaune. „Kaunas – man artimas miestas. Mano ir jaunystė ten praėjusi visa. Jeigu eisiu, tai tenai greičiausiai“, - sakė politikas.

Dar viena TPP žvaigždė – dažnutėmis apie politikus „Dviračio šou“ išgarsėjusi Donalda Meiželytė – taip pat šliejasi prie A. Zuoko. Tiesa, jos kandidatūra į Seimą dar nebuvo viešai svarstoma. Su pačia D. Meižeilyte DELFI susisiekti nepavyko.

L.Dinius kandidatuos Šiauliuose, A.Baukutė dar galvoja

Maišto prieš A. Valinską, kurio metu 2009 m. subyrėjo TPP frakcija, organizatorius, buvęs grupės „Rondo“ narys Laimontas Dinius – vienas aktyviausiai migravusių šio Seimo narių. 2009 m. jis buvo nuo TPP atskilusius frakcijos „Viena Lietuva“ lyderis, o jau 2010 m. vasarį įsiliejo į Krikščionių partijos frakcija. Joje neužsibuvęs nė metų, politikas perbėgo į Liberalų sąjūdį, su kuriuo ir sieks būti perrinktas į Seimą.

Parlamentaro mandato L. Dinius sieks gimtuosiuose Šiauliuose. Liberalų sąraše savo vietos jis dar nežino. „Bus tik rugpjūčio mėnesį galutiniai reitinguojami sąrašai“, - DELFI sakė buvęs TPP narys.

Tuo tarpu viena garsiausiai aptarinėjamų buvusių TPP žvaigždžių – aktorė Asta Baukutė – dar neapsisprendė, ar sieks antros kadencijos.

„Esu svarstymuose. Negaliu nei paneigti, nei patvirtinti. Atsakyti negaliu į jokius kitus klausimus, kol neatsakiau pati sau“, - DELFI sakė A. Baukutė.

Vis dėlto ji užsiminė esanti patenkinta tuo, ko politinėje arenoje pavyko pasiekti per trejus su puse metų. „Patys darbai už save kalba“, - pridūrė A. Baukutė.

Su A. Valinsku ji Seime buvo išvien beveik dvejus metus. 2010 m. rugsėjį aktorė paliko TPP frakciją ir perėjo į Mišrią Seimo narių grupę.

Beje, jos vyras, „nušienauto“ šviesoforo istorijoje pagarsėjęs buvęs aplinkos ministro patarėjas Kęstutis Rupulevičius jau susiruošė siekti Seimo nario mandato. Jis, kaip savarankiškas kandidatas, į parlamentą nori kandidatuoti Kretingos vienmandatėje apygardoje.

J.Stanevičius Seimą užleidžia kitiems

Kaip savarankiškas kandidatas į Seimą 2008 m. išrinktas Jonas Stanevičius, buvęs laidos „TV pagalba“ vedėjas, yra vienas nedaugelio iš pramogų pasaulio į politiką pasukusių parlamentarų, kurie antros kadencijos nutarė nesiekti. Jis DELFI teigė manantis, kad Seime turi vykti aktyvesnė rotacija, ir stebėjosi politikos veteranų noru siekti dar vienos kadencijos.

„Mes gyvename demokratinėje valstybėje, ir Seimo nariai nėra amžini Seimo nariai. Jeigu ateis šviežesnis, geriau mąstantis, aktyvesnis – labai gerai. Keičiamės. Manau, kad natūrali kaita turi būti. Neįsivaizduoju savęs (kitos kadencijos Seime – DELFI). Ir neįsivaizduoju, kaip kai kurie žmonės, jau su „Sodros“ bilietais, dar sėdi, dar laikosi tos vietos“, - kalbėjo J. Stanevičius.

Jis atskleidė sulaukęs jau kelių pasiūlymų sugrįžti į televiziją. „Yra pasiūlymų iš kelių prodiuserių, jie pakankamai viliojantys. Rinksiuos, žiūrėsiu“, - sakė J. Stanevičius.

Buvęs „TV pagalbos“ vedėjas Seime iš pradžių priklausė TPP frakcijai, o 2009 m. kartu su L. Diniumi nuo jos atskilo. 2010 m. jis persikraustė į naujai atsiradusią Krikščionių partijos frakciją, kuriai priklauso iki šiol.

Dar viena buvusi TPP žvaigždė – Rokas Žilinskas – per trejus su puse metų net keturis kartus keitė frakciją. Su L. Diniumi nuo TPP atskilęs politikas su „Vienos Lietuvos“ frakcija buvo įsiliejęs į „krikčšionių“ gretas, pernai balandį perėjo į Mišriąją Seimo narių grupę, o jau po poros mėnesių prisijungė prie konservatorių frakcijos.

Tiesa, apie savo kandidatavimą ar nekandidatavimą šių metų rinkimuose jis dar nėra paskelbęs, o su politiku DELFI susisiekti nepavyko. Konservatoriai jau patvirtino savo kandidatus beveik visose vienmandatėse apygardose – R. Žilinsko tarp partijos kandidatų kol kas nėra.

DELFI primena, kad į Seimą šiemet bandys patekti ir būrys parlamentaro duonos dar neragavusių įžymybių. Iki 2010 m. rudens konservatoriams priklausiusi estrados atlikėja Liveta Kazlauskienė į Seimą prasibrauti bandys su partijo „Tvarka ir teisingumas“.

Liberalų sąjūdis neseniai paskelbė prisiviliojęs garsiausią Lietuvos šachmatininkę Viktoriją Čmilytę. Šios partijos kandidate galėjo tapti ir sekso reikalų žinovė Milda Bartašiūnaitė, tačiau liberalai jos kandidatūros atsisakė. Vėliau M. Bartašiūnaitė vieną partijos lyderių, švietimo ir mokslo ministrą Gintarą Steponavičių apkaltino seksualiniu priekabiavimu.

Tuo tarpu konservatoriai prisiviliojo garsų operos solistą Vytautą Juozapaitį. Į šią partiją įstojo ir vienas geriausių penkiakovininkų Lietuvos sporto istorijoje Edvinas Krungolcas. Tiesa, pastarasis dar neapsisprendė, ar eis į Seimą.