"Ministras suteikė leidimą Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžiui naudoti Lietuvos Respublikos oficialųjį ar tradicinį (trumpąjį) valstybės pavadinimą", - BNS penktadienį sakė ministro patarėja Vytautė Šmaižytė.

Liberalų sąjūdžio centrinio rinkimų štabo vadovas Raimondas Imbrasas BNS sakė, kad partija kol kas neketina keisti pavadinimo - šiuo metu tiesiog užregistruojami Liberalų partijos ir Lietuvos liberalų partijos prekiniai ženklai. Pastarajam registruoti ir buvo reikalingas specialus leidimas.

Teisės aktai numato, kad dėl prekės ženklų, kurių pavadinime yra Lietuvos pavadinimas, rekomendacijas priima speciali komisija Patentų biure, o leidimus naudoti tokius prekės ženklus išduoda teisingumo ministras. Tačiau teisingumo ministras Remigijus Šimašius yra Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas, todėl vengiant interesų konflikto premjeras pavedė tai nuspręsti ūkio ministrui.

Atsakydama į Teisingumo ministerijos specialistų paklausimą Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) rekomendavo R.Šimašiui kreiptis į tiesioginį vadovą ministrą pirmininką, informuojant apie galimą interesų konfliktą ir prašant priimti sprendimą. R.Šimašiui apie VTEK rekomendaciją informavus premjerą Andrių Kubilių, šis potvarkiu nušalino R.Šimašių nuo leidimo išdavimo procedūros ir pavedė dėl to nuspręsti ūkio ministrui R.Žyliui.