Artimiausiu metu M. Bartašiūnaitės, prakalbusios apie intymius partijos kolegos G. Steponavičiaus pasiūlymus, likimą svarstys Liberalų sąjūdžio Etikos komisija. Tai DELFI patvirtino partijos rinkimų štabo vadovas Raimondas Imbrasas.

„Taip, bus sprendžiamas šitas klausimas“, - sakė R. Imbrasas.

Partijos Etikos komisijos pirmininkė Regina Rozenblat DELFI teigė, kad etikos sargai M. Bartašiūnaitės imsis tada, kai ją apsvarstys Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyrius, kuriam sekspertė vis dar priklauso.

„Mes lauksime jų išvadų, ir tada Etikos komisija spręs. Kokie santykiai skyriuje yra galbūt neteisingi. Ir to paties žmogaus laikysena gal yra neteisinga – gal reikėtų viduje išsiaiškinti“, - sakė R. Rozenblat.

Liberalų etikos sargų vadovė taip pat pažymėjo, kad Etikos komisija išankstinėmis nuostatomis stengiasi nesivadovauti.

Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus vadovė Danutė Putnaitė jau paskelbė savo nuomonę apie sekspertę. Esą švietimo ir mokslo ministrą seksualiniu priekabiavimo partijos renginio metu apkaltinusi M. Bartašiūnaitė dar oficialiosios renginio dalies metu „graibė jam už kaklo“. G. Steponavičiaus elgesį D. Putnaitė laiko „natūralia vyro reakcija“.

M.Bartašiūnaitė: „O aš dar nepašalinta?“

Žinia apie bręstantį partijos etikos sargų svarstymą M. Bartašiūnaitę nustebino. Mat ji manė jau esanti pašalinta iš Liberalų sąjūdžio.

„O aš dar nepašalinta? Eligijus Masiulis sakė per televizorių, kad pašalinta. Apsidžiaugiau – Dieve mano, nereikės niekur eiti“, - DELFI sakė liberalė.

Ji teigė neketinanti lankytis nė viename posėdyje, kuriame partija svarstys jos personą. „Jie G. Steponavičių gali svarstyti, ne mane. Aš ten galiu nueiti kaip liudininkė – aš taip suprantu“, - teigė sekspertė.

Paklausta, ar nekilo noras pačiai išstoti iš Liberalų sąjūdžio, pašnekovė teigė paliksianti tai partinėms struktūroms.

„Tegul jie daro, svarsto, ką nori. Aš neisiu. Aš neprivalau ten eiti. Tegul daro, ką nori. Ką, aš susitikinėsiu su žmonėmis, kurie man teigia „prie tavęs G. Steponavičius nepriekabiavo, ko tu čia darai sau piarą“? Ir aš prieš juos turėsiu aiškintis? (...) Tegul svarsto, tegul meta. Sakau, stebiuosi, kad iki šiol dar taip nepadarė“, - sakė M. Bartašiūnaitė.

Ji taip pat prisiminė partijos Vilniaus rajono skyriaus vadovės D. Putnaitės pasisakymus savo adresu.

„Jinai man kojines dovanoti nori. O aš jai norėjau kastuvą padovanoti. Žiūriu, nereikia. Nes ir taip iškasė labai gražią duobę. Labai vienas komentaras patiko: „Dvi bobos per savaitę Liberalų sąjūdį sugriovė“, - nusijuokė politiko duonos atsikandusi įžymybė.

DELFI primena, jog M. Bartašiūnaitė pareiškė sulaukusi nedviprasmiškų švietimo ir mokslo ministro pasiūlymų praleisti naktį viešbutyje ir paviešino jai G. Steponavičiaus po partijos renginio siųstas SMS žinutes. Vienoje jų Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojas rašė: „Jeigu nesi prisirišus prie kambariokės, užsisakau viešbuty kambarį“. Komentuodama G. Steponavičiaus pasiūlymus, liberalė ne sykį pavartojo ir žodelį durnius.

Pats G. Steponavičius pripažįsta sekspertei siuntęs žinutes su kvietimu pratęsti vakarą kartu, tačiau žinučių tekstą, anot jo, M. Bartašiūnaitė interpretuoja taip, kaip jai labiau tinkama. Anot ministro, jis partijos bendražygę į viešbučio kambarį kvietė ne dviese praleisti naktį, o pratęsti vakarą didesnėje partiečių kompanijoje.