„Kai buvau ketverių metų, mane iš Vilniaus nuvežė pas senelius į Obšrūtų kaimą Vilkaviškio rajone. Ten pirmąkart išgirdau apie senelio brolį, kuris nuskendo per „Titaniko” katastrofą <…> Trečioje klasėje bandžiau papasakoti draugams apie nuskendusį giminaitį ir tapau klasės pajuoka. Mane išgelbėjo tik Antanas A.Jonynas, su kuriuo kartu mokiausi. Kai jis atvažiavo į svečius pas mano senelius, ištraukiau Amerikos lietuvių laikraštį, kur buvo maža žinutė: „Nuskendo Juozas Montvila.” Toji žinutė padarė įspūdį – būsimasis poetas liepė klasės draugams iš manęs nesijuokti“, – pasakojo Seimo narys.

Paklaustas, kodėl filme apie „Titaniką“ vaizduojami du kunigai – anglas ir vokietis, ir nėra lietuvio, J. Dautartas sakė:

„Kiek žinau, „Titanike” buvo šeši dvasininkai: ne tik katalikai, bet ir reformatai, net rabinai. Visi jie pasielgė kilniai ir liko su skęstančiaisiais. Bet filme kunigų beveik nėra. Jie net teksto neturi. Jei aš statyčiau filmą apie „Titaniką”, skirčiau jiems daugiau dėmesio. Juk žmonės jiems išpažino gyvenimą! Laivas skęsta, orkestras groja, o žmonės eina išpažinties, užuot bandę sėsti į gelbėjimo valtis“.

Pasak Seimo nario, kunigo brolis Petras buvo labai garsus JAV lietuvių veikėjas Brukline. J.Montvila vyko pas brolį, bendruomenė jo laukė. Jo mirtis tapo didele netektimi JAV lietuviams.

„Beje, Petras atsiuntė ir pinigų bilietui į „Titaniką”: didelį laivą bangos mažiau supo, o Juozą kankino jūros liga“, – pasakojo J.Dautartas.