Naujo mero rinkimai buvo gan įdomūs visiems tarybos nariams. Nors taryboje yra 25 nariai, trys jų - faktiškai nesantys. Tai dėl korupcijos skandalo nušalinti buvęs meras Antanas Čepononis, taip pat nušalinti Aloyzas Juodis ir Gintaras Žilėnas.

Vietoj jų niekas taryboje atstovauti rinkėjus neturi teisės. Išeina, salėje daugiau 23 narių ir nebuvo galima tikėtis. Vienas tarybos narys buvo komandiruotėje.

Pareiškę, kad jų netenkina pasiūlyta rajono valdymo politika, iš balsavimo už D. Brazio kandidatūrą demonstratyviai išėjo darbo partijos nariai.

Balsadėžėje rasti sugadinti keturi rinkimų balsai. Laikinai iki šių rinkimų rajono mero pareigas ėjęs Kazimieras Augulis sako, kad išeina, jog naująjį merą palaiko 14 tarybos narių.

Naujai išrinktas Radviliškio rajono meras Darius Brazys prie tarybos vairo stojo antroje tarybos posėdžio dalyje. Čia politikai atsivertė net trisdešimt rajonui svarbių klausimų.

D. Brazys sako, kad politiko darbas jam ne naujiena, mat taryboje jau dirbęs, pristatęs mero ataskaitas rinkėjams. Balandžio trečiąją taryba tarsis, ką rinkti administracijos direktoriumi. Mat ir šio , užvirus korupcijos skandalui, Radviliškio savivaldybė iki šiol neturi.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)