"Aš manau, kad šiek tiek nurimus aistroms mes galėsim susėsti, mes su Liberalų sąjūdžiu. Tėvynės sąjunga ir Liberalų sąjūdis nuolat konsultuojamės šioje pakankamai sudėtingoje situacijoje, tarsimės ir platesniam rate, aš raginu daugiau žiūrėti į likusius darbus, likusius mėnesius, ir kas turi būti padaryta per tuos mėnesius. Šalia tų problemų su FNTT, kaip atstatyt teisingumą dėl pareigūnų, yra daugiau nemažų darbų, ta pati Visagino atominės elektrinės koncesijos sutartis, jos pasirašymas, Europos fiskalinės drausmės sutarties ratifikavimas artėja, suskystintų dujų terminalas labai svarbu", - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė premjeras.

"Yra darbų, kuriems turim skirti labai daug dėmesio, pavasario sesija tęsis tik apie tris mėnesius, ir laikas bėga labai greit", - pridūrė premjeras klausiamas, ar valdančiojoje koalicijoje bus svarstomas kvotų perskirstymas.

Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė anksčiau yra sakiusi, kad jeigu liks dirbti tų pačių partnerių sudaroma koalicija, reikės peržiūrėti ministrų postų pasiskirstymą tarp Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) ir Liberalų sąjūdžio.

I.Degutienė tvirtino, kad yra neteisinga, kad liberalcentristai, būdami mažesni partneriai, turi daugiau ministrų postų nei Liberalų sąjūdis. "Jei mes ir toliau liekame dirbti, reikia iš esmės peržiūrėti koalicijos sutartį, nes šiandien Seime tikrai jie (liberalcentristai - BNS) iš koalicijos partnerių yra mažiausi, ir pagal pareigas ministrų arba postus jie turi kažkodėl daugiau nei Liberalų sąjūdis. (...) Be abejo, tai yra neteisinga, ir tą reikia iš esmės peržiūrėti", - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė ji.

Liberalų ir centro sąjunga Seime turi 13 narių frakciją, Liberalų sąjūdis - 12. Tuo tarpu liberalcentristams patikėtų ministrų postų skaičius pastaruoju metu jau sumažėjo - antradienio vakarą posėdžiavusi Liberalų sąjūdžio valdyba pritarė, kad kultūros ministras Arūnas Gelūnas, kurį į postą buvo delegavusi su LiCS susijungusi TPP, dabar atstovauja jų partijai.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, LiCS ir Liberalų sąjūdis. Valdančiojoje koalicijoje kilo įtampa, kai LiCS deleguotas vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis prieš premjero valią atleido Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovus. Tai kainavo postą pačiam R.Palaičiui - jis trečiadienį premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.