"Dabar, be abejo, jeigu mes ir toliau liekame dirbti, reikia peržiūrėti iš esmės koalicijos sutartį, nes šiandien Seime tikrai jie (Liberalų ir centro partija - ELTA) iš koalicijos partnerių yra mažiausi, ir pagal pareigas ministrų arba postų jie turi kažkodėl daugiau negu Liberalų sąjūdis. Be abejo, tai yra neteisinga ir tą reikia iš esmės peržiūrėti" , - trečiadienį ryte "Žinių radijui" sakė I. Degutienė.

"R. Palaičio istorija rodo, kad nelabai tie mūsų santykiai yra dalykiški ir kartais liberalcentristai jau šiandien, dar būdami koalicijoje, elgiasi ne kaip koalicijos partneriai, o kaip opozicija. Tai galų gale ir Ministro Pirmininko atžvilgiu pasisakymai, kurie, sakyčiau, nelabai etiški ir nelabai tinkantys koalicijos partneriams", - kritikavo koalicijos partnerius I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė svarstė, kad sutartis turėjo būti peržiūrėta ir anksčiau, kadangi dabar ant jos yra Artūro Zuoko ir Arūno Valinsko parašai, o nuo sutarties pasirašymo įvyko permainų - A. Valinsko vadovaujama Tautos prisikėlimo partija skilo, o A. Zuokas paliko liberalcentristus.