V. Babilius, atsisakęs liudyti policijos pareigūnams dėl jo naudojamu visureigiu „VW Touareg“ taranuotos „Mazdos“, papildo ir taip gausų sąrašą su TPP į Seimą išrinktų parlamentarų, kurie (už vairo ir ne tik) sukosi skandaluose.

Nuotykiais už vairo pagarsėjo ir su TPP į Seimą papuolusios Astos Baukutės vyras Kęstutis Rupulevičius, kuomet jo, tuomet dirbusio aplinkos ministro Gedimino Kazlausko patarėju, visureigis „nušienavo“ šviesoforą prie Seimo. Policijos pareigūnams netgi teko ilgokai paieškoti, kur dingo šis automobilis. Pati A. Baukutė pagarsėjo ne tik kūdikio maitinimu krūtimi Seimo posėdžio metu, bet ir skandalingu išsikraustymu iš bendrabučio, kai buvo išlupinėti net elektros lizdai.

Antanas Nedzinskas pagarsėjo priešrinkiminėmis vestuvėmis ir neaiškiais pirštų žaidimais kolegai už galvos, kuomet Seime buvo balsuojama dėl skubiai pateiktų įstatymų banko „Snoras“ problemoms spręsti.

Aleksandro Sacharuko ir Lino Karaliaus apkaltos procesas Seime
Su TPP į Seimą atėjo ir per apkaltą iš parlamento pašalintas Linas Karalius bei tos pačios apkaltos metu Seimo nario kėdę šiaip ne taip išsaugojęs Aleksandras Sacharukas.

Donalda Meiželytė linksniuojama melagingo policijos iškvietimo istorijoje. Beje, ji, kaip ir daugelis kitų „prisikėlėlių“ persikraustė į kitą barikadų pusę. Bene geriausias to pavyzdys – Ligitas Kernagis, pirmininkaujantis Antikorupcijos komisijai, kuri kariauja su TPP priglobusių liberalcentristų vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu.

Be skandalų neapsiėjo ir pats TPP lyderis A. Valinskas – jis Seimo pirmininko kėdės neteko po to, kai žiniasklaidoje pasklido senos nuotraukos, kuriose jis užfiksuotas su Henriko Daktaro aplinkos žmonėmis.

A.Salamakinas: jie gi sakė, kad bus linksma

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas DELFI teigė, kad skandalai – savotiškas TPP rinkiminių pažadų tesėjimas.

Algimantas Salamakinas
„Tikrai tuo nesistebiu. Jie vykdo savo rinkiminius šūkius. Pasakė, kad Seime bus linksma. Iš tiesų – linksma. Bet kad taip linksma – turbūt niekas netikėjo. Iš visų, kurie davė pažadus rinkėjams, jie vykdo normaliausiai. Dar pusė metų liko (iki Seimo kadencijos pabaigos – DELFI), gal dar bus kas nors“, - pusiau juokais sakė socialdemokratas.

Pasak jo, linksmais šūkiais patikėję rinkėjai TPP pavertė antra didžiausia Seimo frakcija, o nuo kadencijos pradžios pjauna tai, ką pasėjo. „Jie teisūs – linksma. Tik tą žodį „linksma“ reikia dėti į kabutes. Man asmeniškai nelinksma“, - pridūrė A. Salamakinas.

A.Valinskas: TPP niekuo nesiskyrė nuo kitų partijų

Tuo tarpu buvęs TPP lyderis, dabartinis Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininkas Arūnas Valinskas DELFI teigė, kad „žvaigždžių partija“ niekuo nesiskiria nuo kitų politinių jėgų. Esą skandalų, rietenų, alkoholio kvapelio ir kitų „linksmybių“ netrūko nei konservatoriams, nei socialdemokratams ar „darbiečiams“.

„Kas liečia Ezopą (L. Karalių – DELFI) ir visus kitus – mes patys, matydami, kad yra tam tikrų problemų, nuo jų atsiribojome. Bet mūsų partijos nei vienas meras dar nesėdėjo kalėjime, kaip konservatorių“, - kalbėjo A. Valinskas.

Pasak jo, „žvaigždžių partijos“ idėja pasiteisino, tačiau skandalai pranoko lūkesčius. „Mes taip ir sakėme, kad su mumis bus linksmiau. Aišku, negalvojome, kad tiek“, - pridūrė pašnekovas.

Arūnas Valinskas
Buvusio TPP lyderio nuomone, tai, kad žvaigždės politikoje pasiteisino, įrodo ir vadinamosios tradicinės partijos, mėginančios paįvairinti savo sąrašus artėjantiems Seimo rinkimams. „Visos partijos dabar itin suaktyvino veiksmus ieškant žmonių, kurie galėtų papuošti sąrašą. Taip, kad tegul tos save tradicinėmis vadinančios partijos nebėga į krūmus, nekiša galvos kaip stručiai į smėlį. Nes jiems visą laiką tokių žmonių reikėjo. Ir reikia, ir reikės. Problema yra kita – kad kažkas paėmė šitą idėją, padarė idėją kūnu, ir tie žmonės, kurie anksčiau būdavo kaip sąrašo puošmena, sukūrė atskirą politinę jėgą, kuri pakankamai daug lėmė Seimo rinkimuose. Nemanau, kad mums galėjo atleisti ir gali atleisti tie patys socdemai, „darbiečiai“ ir ypač konservatoriai ir kai kurie liberalai“, - tęsė A. Valinskas.

Pasak jo, niekuo neišskirtinis ir TPP subyrėjimas, kuomet nuo frakcijos atskilo Laimonto Diniaus blokas, vėliau prisijungęs prie Krikščionių partijos. Politikas priminė ir konservatorių skyrybas su dabartiniu Krikščionių partijos lyderiu Gediminu Vagnoriumi, ir „darbiečių“ batalijas, kai nuo partijos atskilo tuometis Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas su bendraminčiais, ir liberalų skilimą.

„Labai greit pamirštame tai, kas buvo. Mūsų partija labai greit persirgo vaikiškumo liga ir, pagal visus laikus, labai anksti atsiribojo nuo tų prisišliejusių asmenų. Galiu apgailestauti, kad taip atsitiko – lygiai taip pat, kaip turėtų pripažinti savo ankstesnes klaidas ir tos dabartinės partijos. Visiems visko pasitaiko“, - aiškino A. Valinskas.

Alkoholis – taip pat ne tik TPP politikų problema. A. Valinskas čia kaip pavyzdį pateikė konservatorių Arvydą Vidžiūną, kuris teisme įrodė, esą alkotesteris girtumą parodė tik dėl to, kad politikas taurę vyno išlenkė prieš pat sėsdamas į automobilį. O taip pat – ir socialdemokratą Gintautą Mikolaitį, kuris Seimo posėdyje šlitinėjo, kaip tuomet spėliojo parlamentarai, gerokai padauginęs alkoholio.

„Tiesiog mūsų žmonės labiau įsimenantys. Bent jau iš mūsų frakcijos nebūdavo tokių žmonių, kurie atsinešdavo du kanistrus benzino ir pasiruošdavo susideginti Seimo salėje, kas vykdavo anksčiau“, - pridūrė politikas.

A. Valinskas taip pat pažymėjo, kad TPP išlaikė valdžios egzaminą tuo metu, kai jis pats buvo išverstas iš Seimo pirmininko postą – esą bet kuri kita partija tokiomis aplinkybėmis būtų pasitraukusi iš koalicijos, o TPP liko. „Negriauname nieko, nes yra svarbesnių dalykų nei posto praradimas. Šito nėra buvę“, - sakė pašnekovas.

Sykiu jis teigė esąs pasiruošęs prisiimti atsakomybę. „Aš prisiimu atsakomybę. Viskas, kas vyksta Lietuvoje blogiausio, yra dėl manęs. Jeigu nelaimėsime „Eurovizijoje“, aš irgi pasiruošęs atsistatydinti, tik jau nebežinau iš kur“, - reziumavo A. Valinskas.