Jau tradiciniu tapusiame Vilniaus miesto renginyje iš viso įteikti 45 padėkos apdovanojimai, pranešė Vilniaus savivaldybė.

"Šį padėkos renginį organizuojame jau trečius metus iš eilės. Labiausiai džiugina tai, jog kasmet apdovanojamųjų žmonių sąrašas vis ilgėja. Tai byloja, kad mūsų mieste daugėja kūrybingų žmonių, negailinčių jėgų bei pastangų savo miesto puoselėjimui", - įteikdamas padėkas sakė Vilniaus miesto meras.

Iškilmingoje ceremonijoje atminimo dovanos buvo įteiktos tiems žmonėms, įstaigoms ir privačioms bendrovėms, kurie padėjo didinti Vilniaus tarptautinį konkurencingumą, plėtoti naująją ekonomiką, gražinti miesto aplinką bei ugdyti bendruomeniškumą.

Ceremonijos metu padėkos apdovanojimai taip pat buvo įteikti ir už verslininkų bei valstybinių institucijų iniciatyvas, ištisus metus skatinusias miesto bendruomenės ugdymą. Šiuo apdovanojimu buvo pagerbti aktyvaus gyventojų laisvalaikio organizatoriai, visuomeninių bei rėmimo akcijų iniciatoriai.

Visų vilniečių vardu meras padėkojo ir žmonėms, šiemet labiausiai nusipelniusiems miesto aplinkos bei vilniečių gyvenimo kokybės gerinimui, kultūrinio miesto paveldo, gyventojų turto bei viešosios tvarkos saugojimui.

Mero apdovanojimai už jaunimo muzikinį auklėjimą įteikti Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetei muzikos mokyklai, už nuolaidas senjorams į kino filmus - kino teatrui "Lietuva", už švietėjišką veiklą - Lietuvos aklųjų bibliotekai, už roko operetę "Neformatas" - Vilniaus universiteto studentų atstovybei.

Už miesto bendruomenės ugdymą apdovanotos Naujininkų bei Trakų Vokės bendruomenės, už aktyvią bendruomenės veiklą apdovanojimą gavo Pilaitės bendruomenės centro "Mažoji Lietuva" pirmininkė Aušrelė Čepulienė.

Mero apdovanojimai taipogi buvo įteikti verslininkams, menininkams, žurnalistams, mokytojams, visuomenės veikėjams ir kitiems miestui nusipelniusiems vilniečiams.

Vilniaus mero padėkų įteikimo ceremonija - sostinės renginys, jau trečius metus iš eilės vainikuojantis metų pabaigą.