Krašto apsaugos ministerija ketina nupirkti iš bendrovės "Inkaro avalynė" sportinę avalynę ir taip padėti atsiskaityti su badaujančiais bendrovės darbuotojais.

Kaip BNS sakė premjero atstovas spaudai Audrius Bačiulis, šis klausimas bus svarstomas antradienį Vyriausybės pasitarime. Pasak jo, jei valstybinė įstaiga perka produkcijos už didesnę nei 150 tūkst. litų sumą, reikia arba skelbti konkursą, arba gauti Vyriausybės leidimą pirkti iš vienintelio šaltinio. Būtent tokį leidimą ir ketina suteikti ministrų kabinetas.

Pirmadienį po susitikimo prezidentu Valdu Adamkumi kariuomenės vadas J. Kronkaitis teigė, kad yra pasirengta vykdyti tai, ką nutars Vyriausybė.

"Pagal prioritetą mums tokių batų nereikia, bet mums tokių batų reikia, jei to reikia valstybei. Yra ir kitų aukštesnių prioritetų, bet į viską reikia žiūrėti valstybiškai", sakė jis žurnalistams.

Pripažindamas, kad kareiviams reikalingesni yra ne sportiniai bateliai, J. Kronkaitis pastebėjo, kad vis dėl to "visi mūsų kareiviai sportuoja".

"Tik iki šiol mes neturėjome pirkti tokių batų. Jeigu būtume turėję pinigų, jeigu mes būtume turtinga kariuomenė, mes jau seniai tuos batus būtume pirkę", kalbėjo jis.

J. Kronkaitis negalėjo pasakyti, už kokią sumą bus perkama "Inkaro" produkcijos.