"Tai precedento neturintis atvejis, kai vienas Seimo narys raštiškai nuneigia kito Seimo nario iniciatyvą rengti posėdį", - kreipimosi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją aplinkybes dėstė Tėvynės sąjungos frakcijos seniūno pavaduotojas J. Razma.

Kaip rašoma Tėvynės sąjungos frakcijos pranešime, socialdemokratas B. Bradauskas sužlugdė darbo grupės "Dėl skaitmeninio radijo ryšio sistemų technologijos standartų diegimo ekonominio bei finansinio efektyvumo bei įrangos eksploatacijos kasmetinių išlaidų įvertinimo" posėdį.

J. Razmos teigimu, ši darbo grupė turi aiškintis organizuojamo konkurso dėl skaitmeninio radijo ryšio sistemų diegimo pasienyje organizavimo tvarką. Vėliau, pasak konservatoriaus, suderinus standartą ši sistema būtų diegiama kitose institucijose.

Parlamentaro inicijuotas ir pirmadienį turėjęs įvykti posėdis komplikavosi, nes, konservatoriaus teigimu, B. Bradauskas išplatino pranešimą, jog posėdį atšaukia. Ši darbo grupė, kuriai priklauso parlamentarai Algimantas Matulevičius, B. Bradauskas, J. Razma, suinteresuotų žinybų bei Finansų ministerijos atstovai dar neturi pirmininko. Todėl, J. Razmos manymu, politikas neturėjo teisės atšaukti posėdį nepasitaręs. "Jis galėjo ateiti ir paprašyti, kad posėdžio nerengtume. Aš būčiau sutikęs. O dabar kaip atrodo Seimas prieš kitas institucijas, kai tą pačią dieną išplatinami vienas kitą paneigiantys pranešimai?" - retoriškai klausė parlamentaras.

J. Razma teigė turįs informacijos, jog šiuo konkursu susidomėję valdančiajai koalicijai priklausantys socialdemokratai. "Atkreiptinas dėmesys, kad su grupės tyrimu susijusiam konkursui ypač didelį susidomėjimą rodo aukščiausi socialdemokratų lyderiai. Ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas buvo išsikvietęs Antikorupcijos komisijos pirmininkę ir jai įrodinėjo, kad dėl konkurso sąlygų nėra jokių problemų", - rašoma Tėvynės sąjungos frakcijos pranešime.

Savo ruožtu, konservatoriaus J. Razmos tvirtinimu, turima informacija verčia tuo abejoti ir skatina atidžiai išsiaiškinti, ar konkurso sąlygos nelems daug brangesnės sistemos įsigijimą ir ar jos nėra pritaikytos konkretiems potencialiems jo dalyviams.

Kitą darbo grupės susirinkimą J. Razma tvirtina rengsiąs trečiadienį Tėvynės sąjungos frakcijos posėdyje, į kurį, jo žodžiais, B. Bradauskas nebus kviečiamas ir negalės daryti įtakos.