E. Tamašauskas DELFI teigė esąs užsienyje ir grįšiąs tik šeštadienį.

Tuo tarpu apie K. Komskio ir P. Gražulio nusišalinimą pranešė jų partija „Tvarka ir teisingumas“.

„Įvertindama paminėtas tendencijas ir grėsmes, įžvelgdama, kad Seimo Antikorupcijos komisijos veiksmai teikiant skubotas išvadas gali būti vienas iš įrankių veikti prieš Prezidentės instituciją ir pačią šalies vadovę, partija pareiškia, kad jos atstovai komisijoje K. Komskis ir P. Gražulis nedalyvaus svarstant komisijos išvadas“, - skelbiama ketvirtadienį „tvarkiečių“ išplatintame pranešime.

Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis žurnalistams teigė, jog E. Tamašauskas apskritai nedalyvavo komisijos darbe dėl FNTT istorijos. Pasak jo, nedalyvavo ir dar trys parlamentarai – liberalcentristas V. Babilius, konservatorius P. Žeimys ir socialdemokratas B. Bradauskas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad komisijos išvadų tvirtinime iš viso nedalyvaus bent šeši jos nariai, L. Kernagis tai patvirtino.

Iš viso Antikorupcijos komisiją sudaro 17 parlamentarų.

Komisija iki 9 val. ryto laukė komisijos narių raštiškų pasiūlymų dėl išvadų projekto. Anot L. Kernagio, gauti keli pasiūlymai.

„Iš penkių Seimo narių – Jurgio Razmos, Žilvino Šilgalio, Valdemaro Valkiūno, Aurelijos Stancikienės ir Rimanto Dagio – buvo gauti pasiūlymai. Ir mes šiuos pasiūlymus dabar aptarsime“, - sakė komisijos vadovas.

Išvadas Antikorupcijos komisija turėtų tvirtinti apie 15 val.