„Sukūrusi arti pusšimčio teatrinių vaidmenų, iš scenos trykštančia energija R. M. Varnaitė užbūrė kelias Lietuvos teatro žiūrovų kartas ir iki šiol tebežavi neblėstančiu jaunatviškumu naujausiuose vaidmenyse“, - teigė 84 metų sulaukusios teatro, kino ir televizijos aktorės kandidatūrą Apdovanojimų tarybai pateikęs Kauno valstybinio dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas.

Apdovanojimų tarybai buvo pateiktos trys kandidatūros. Vytauto Didžiojo universitetas suteikti miesto Garbės piliečio vardą siūlė Kauno miesto istorijos tyrinėtojui ir puoselėtojui, profesoriui Zigmuntui Kiaupai. Lietuvos krepšinio federacija buvo pateikusi „FIBA Europe“ generalinio sekretoriaus Naro Zanolino kandidatūrą.

Nuo 1991 m. pradžios Kauno garbės piliečiais buvo paskelbti 23 asmenys: Juozas Urbšys, Viktoras Kuprevičius, Vytautas Landsbergis-Žemkalnis, Mykolas Žilinskas, Vincentas Sladkevičius, Vytautas Landsbergis, Stasys Lozoraitis, Sigitas Tamkevičius, Bernardas Brazdžionis, Algirdas Šocikas, Arvydas Sabonis, Eduardas (Edvardas) Viskanta, Liudas Dambrauskas, Ričardas Mikutavičius, Juozas Grušas, Vladas Garastas, Rimantas Ruzas, Rūta Staliliūnaitė, Juozas Blužas, Aleksandras Kwasnewskis, Valdas Adamkus, Petras Bingelis ir Eugenijus Miliūnas.

Kauno miesto garbės piliečio vardas suteikiamas už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais ir veikla meno, mokslo, kultūros, sporto, visuomeninėje ar kitose srityse, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę bei dvasinę gerovę.